Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Maria (79) uit Schilde haar favoriet voor: Nougat glacé met sinaasappelsaus. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten voor 6 à 8 personen (dessert)

300 g suiker, 2 el water, 120 g amandelschilfers, 450 ml room, 200 g pure chocolade, 150 ml eiwit
Sinaasappelsaus: 200 ml vers sinaasappelsap, 2 el Grand Marnier (optioneel), 2 el suiker, 1 el vanillepudding
Extra: 2 langwerpige bakvormen (cake)

Bereiding

  • Verwarm de suiker en het water in een pan.
  • Laat het mengsel pruttelen en goudbruin worden. Let op: je moet niet roeren tijdens dit proces.
  • Haal het mengsel van het vuur en voeg de amandelschilfers toe.
  • Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en laat afkoelen.
  • Hak de chocolade fijn.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Voeg de chocoladestukjes toe en schep om.
  • Hak de nougatine in kleine stukjes en voeg toe aan het roommengsel.
  • Klop de eiwitten met de suiker stijf.
  • Spatel voorzichtig onder het roommengsel.
  • Bekleed de vormen met een groot vel vershoudfolie en laat dat ruim over de randen hangen.
  • Schep het mengsel in de vormen.
  • Spatel de bovenkant glad en vouw er de folie over.
  • Laat minstens 6 uur opstijven in de diepvries.
  • Haal 10 minuten voor het serveren uit de diepvries en maak ondertussen de sinaasappelsaus.