Zondagse kost: pasta met oesterzwammen en sint-jacobsvruchten

713

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Christine (52) uit Assenede pasta met oesterzwammen en sint-jacobsvruchten.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Mijn favoriete herfstgerechtje, ideaal ook voor de feestdagen!”

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g fettuccine
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g oesterzwammen
  • Scheutje witte wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 12 sint-jacobsvruchten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 el boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse peterselie

Zo maak je het

  • Kook de pasta al dente in gezouten water, spoel onder koud water en meng er 2 el olijfolie door
  • Snipper de look fijn
  • Fruit hem zonder te kleuren in olijfolie
  • Snij de oesterzwammen in plakjes en stoof ze enkele minuten met de look
  • Schenk de witte wijn erbij en laat enkele minuten sudderen
  • Voeg vervolgens de kippenbouillon toe
  • Roer 1 el boter onder de saus, proef en kruid bij met peper en zout
  • Voeg de pasta toe en schep om
  • Snij de sint-jacobsvruchten in en kruid ze met peper en zout
  • Laat wat boter hazelnootbruin kleuren en bak de sint-jacobsvruchten kort aan beide kanten
  • Meng kort voor het serveren fijngehakte verse peterselie door de pasta
  • Serveer met de sint-jacobsvruchten
  • Werk af met Parmezaanse kaas en een draai peper van de molen