Wat kan je doen met Pokémon GO Plus? Wij deden de test!

840

Onlangs bracht Nintendo de Pokémon GO Plus uit, een gadget waarmee je Pokémon GO kan spelen terwijl je smartphone in je broek zit. Het is voor velen niet echt duidelijk wat je nu met dit hebbeding kan doen, en wat niet. Geen nood, wij hebben de GO Plus uitgebreid getest en maken de balans op.

artikel_pokemongoarmband_wfmgsypVoordelen

+ Je kan Pokémon vangen die dichtbij zijn zonder naar je telefoon te kijken. Als de GO Plus trilt, kan je een Pokéball gooien door op de knop te drukken. Als je knipperlichten ziet, is de Pokémon gevangen. Krijg je een rood licht, dan is ie weggelopen. Dit is ideaal om GO snel en casual te spelen.

+ Als je een blauw licht ziet, passeer je een Pokéstop. Druk op de knop, en je krijgt de items (als je bag niet vol zit tenminste).

+ Je krijgt meldingen op je telefoon van alles wat gebeurt: gevangen en gemiste Pokémon, items van Pokéstops, … Als je een overzicht wil, check dan de journal van je trainer.

+ De GO Plus is fantastisch als je vaak wandelt om Poké-eieren uit te broeden. Dat je je gsm niet moet vasthouden is het evidente pluspunt, maar ik heb ondervonden dat je kilometers beter geteld worden met de Plus. Bij een vaste wandeling met mijn hond, krijg ik met de Plus steevast meer gelopen meters dan zonder. Dit is ook wat anderen ondervinden. Zonder twijfel het grootste voordeel van de Plus.

+ Gevolg van vorig punt: de GO Plus is het perfecte gadget voor joggers. De afgelegde afstand is zeer betrouwbaar, en je kan onderweg toch proberen enkele mons te vangen met een druk op de knop. Als je een actieve GO-speler bent, is het de aanschaf meer dan waard.

+ Je moet niet als een zombie naar je telefoon kijken. Als je meer wilt letten op de omgeving,  is de GO Plus ideaal.

pokemongoplusuitgesteld-882x571
Als je een groen licht ziet, heb je één kans om een Pokémon te vangen.

Nadelen

– Je gooit enkel gewone Pokéballs, nooit great of ultra balls. Hierdoor is de GO Plus enkel handig voor ‘level fodder’ als Pidgeys, Rattatas en Weedles. Op de knop van de Plus drukken komt overeen met een gewone worp, zonder ‘great’, ‘nice’ of ‘curve’ bonussen. Er is dus weinig kans dat je er een sterke Pokémon mee vangt. Je kan ook maar één keer proberen: na één mislukte poging loopt de Pokémon al weg.

– Zelfs Pidgeys en Rattatas lopen makkelijk weg. De catch rate‘ is niet al te hoog. Zorg dus dat je genoeg gewone Pokéballs hebt.

– Voor de hand liggend: je ziet niet wat je gevangen hebt, of wat is weggelopen. Daarvoor check je je telefoon. Als je een soort tegenkomt die je nog niet hebt gevangen, krijg je een geel licht te zien. Tip: schakel dan over naar de telefoon! Je wil niet dat een nieuwe soort na één gemiste worp al weg is.

– Het gadget is dus vrijwel nutteloos voor ‘serieuze’ vangsten. Als je echt op jacht gaat en bepaalde soorten wilt vinden (zoals in een park), zet de GO dan af. Een Lapras of Snorlax zal je met de Plus niet vangen.

– Het hebbeding heeft een batterij nodig (deze). Als je de GO Plus veel wilt gebruiken, hou er dan rekening mee dat je die moet gaan vervangen.

Pokémon GO Plus is vooral handig als je veel eieren wil uitbroeden.
Pokémon GO Plus is vooral handig als je veel eieren wil uitbroeden.

Conclusie: de GO Plus is een handig gadget voor ‘casual play’. Als je ergens naartoe wandelt en met één druk op de knp wat Pokémon wil vangen, is het apparaat perfect. Het is vooral een ideale broedmachine: de wandelafstand voor je Poké-eieren wordt zeer nauwkeurig gemeten. Als je met de gsm in de hand loopt, is dat vaak minder het geval. Voor wandelaars en joggers is dit dus een droomgadget.

Als je zeldzame Pokémon wil vangen, heb je echter niet veel aan de GO Plus. Het is wel ideaal om onderweg wat Pidgeys en Spearows op te pikken, zodat je weer enkele stappen dichter bent bij het volgende level.

De Pokémon GO Plus is nu beschikbaar, en kost €39,99. Je kan het gadget met een clip-on gebruiken, maar er is ook een armband meegeleverd. Batterij is inbegrepen.