Ben jij ook zo verslaafd aan foto’s nemen met je smartphone? En vind je het ook jammer dat je de foto’s niet in het ‘echt’ hebt? Daar heeft Prynt iets op gevonden: een cover die meteen ook je foto print! Je smartphone wordt als het ware een Polaroid!

Het geniale idee komt van de twee Franse oprichters Clément Perrot en David Zhang. In 2014 lanceerden ze hun idee op de crowdfundingwebsite Kickstarter: het was direct een groot succes! De voormalige ingenieurs hebben een gedeelde passie voor creativiteit en foto’s: en dat resulteerde in hun briljante idee. Het team bestaat ondertussen uit 20 mensen die werken vanuit San Francisco.

189929-1 Prynt_Black_Printing-iPhone6-ce521e-original-1449647397

Hoe werkt het?

Simpel! Bevestig de Prynt-hoes op je telefoon, neem een foto en tik op je scherm om je foto te printen. Door de speciale ZINK Printing Technology – de afkorting voor Zero Ink – heb je geen inkpatronen nodig. Het komt er eigenlijk op neer dat de inkt in het fotopapier zit.

Je hoeft de foto’s bovendien niet te ‘shaken’ als een Polaroid en dankzij een extra laagje bescherming zijn ze bestand tegen water, scheurtjes en slijtage. Het printen van een foto duurt zo’n 30 seconden. En voor wie graag op reis gaat: je hebt geen wifi nodig!

Daarnaast brengt Prynt je foto’s ook tot leven (Augmented reality) door na het nemen van de foto een kort filmpje op te nemen. Als je je Prynt dan met je vrienden deelt, komt de foto tot leven!

189012-Prynt laydown prynts-40f219-original-1448917976

… en het goede nieuws: vanaf nu kan iedereen Prynt online bestellen voor 149 euro (inclusief 10 fotopapiertjes en een oplaadkabeltje). Voor extra fotopapier (50 stuks) betaal je 25 euro. Beschikbaar in wit en zwart voor iPhone 6s, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, Samsung Galaxy S®5 en Samsung Galaxy S®4.