Recept: heerlijke Italiaanse koekjes met amandel

85

lidl_260815_136370Cantuccini – ook wel gekend als biscotti di Prato – zijn Italiaanse amandelkoekjes die perfect passen bij een kopje koffie of een glaasje amaretto. Bijzonder aan de koekjes is dat ze twee keer gebakken worden. Hoe je ze zelf op tafel zet, leggen we je graag uit!

 

INGREDIËNTEN

– 200 g gezouten amandelen
– 300 g bloem
– 180 g suiker
– 1 sinaasappel
– 1 limoen
– 3 eieren
– een snuifje zout
– amaretto, om te serveren

BEREIDING (50 minuten)

1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
2. Rasp de schil van de sinaasappel en limoen.
3. Roer de suiker onder de eieren en meng met de andere ingrediënten. Kneed tot een stevig deeg.
4. Verdeel het deeg in twee porties en vorm worsten van 25 bij 1,5 cm. Leg deze op bakpapier en bak ze 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
5. Laat daarna even afkoelen en snij in plakjes van 1 cm dik.
6. Bak de koekjes nog 10 minuten.
7. Serveer de cantuccini met een glaasje amaretto.

In samenwerking met Lidl.