Belgen behoren al enkele jaren tot de top drie van bezitters van een woning in het buitenland. Ben je zelf op zoek naar een tweede verblijf, steek dan dit weekend eens je licht op op de beurs Second Home International in Gent. Je vindt er heel wat inspiratie en nuttige informatie.

21 verschillende landen

Dit is alweer de 21e editie van Second Home Expo die haar deuren opent in België en waar je persoonlijke contacten kan leggen met zo’n 120 exposanten, waaronder makelaars, bemiddelaars, aannemers en projectontwikkelaars, en dit voor een aanbod uit 21 verschillende landen.

De drempel om tot aankoop van een huis in het buitenland over te gaan is minder hoog dan verwacht. Voor rond de 10.000 euro kan je al de gelukkige eigenaar zijn van een ‘opknappertje’ in Hongarije. Met twee rechterhanden kan je voor enkele duizenden euro’s meer jouw energie kwijt in de Creuse, hartje Frankrijk. Wil je je als een god in Frankrijk wanen, dan kan je, afhankelijk van de woning en de locatie, vanaf enkele honderdduizend euro tot ver in de miljoenen jouw geld investeren. Ben je liever verzekerend van vele dagen zon, dan is een appartement vanaf circa 60.000 euro of een villa tussen de 250.000 en 600.000 euro aan één van de Spaanse Costa’s of andere zonnige bestemmingen in Zuid-Europa een uitstekende keuze. Natuurlijk kan je het zo gek maken als je wenst. Bijna alles is mogelijk. Ook als je nieuwsgierig bent in vastgoed in één van de andere landen, zoals Oostenrijk, België, Bulgarije, Kaapverdische Eilanden, Tsjechië, Duitsland, Griekenland, Italië, Macedonië, Mexico, Nederland, Portugal, Zuid-Afrika, Zwitserland, Thailand, Turkije, Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten, is een bezoek aan Second Home Expo de moeite waard.

Tweede verblijf als vakantiestekje

Genieten van het leven zit in ons bloed. Zomaar tussendoor er lekker op uit, om binnen enkele uren vliegafstand te profiteren van een aangenaam klimaat in een prettige sfeer is binnen handbereik. Een tweede verblijf, gewoon omdat het kan en om er lekker van te genieten, is nog altijd het belangrijkste aankoopargument. Voor de vliegticketprijs hoef je het niet te laten, want door de grote concurrentie tussen charters is de prijs voor een ticket voordelig. Als je zelf over een tweede verblijf beschikt, zal je je snel thuis voelen op jouw favoriete bestemming

Vastgoed als investering

Steeds meer mensen huren een vakantiewoning. Een gunstige ontwikkeling voor eigenaren die een aantrekkelijk rendement wensen te behalen uit de verhuur van hun tweede verblijf. De Belgische kust, de Ardennen en zeer zeker buitenlandse zonnige oorden en winter- en zomersportlocaties doen het goed. Oostenrijk is prachtig in de zomer en in de winter voor actieve wandelaars en fietsers en skiërs. Verhuurrendementen kunnen variëren, maar Second Home biedt voldoende informatiesessies waardoor je je ook hierover een duidelijk beeld kan verschaffen.

Goed geïnformeerd

Tijdens de beurs worden voor bezoekers informatieve lezingen georganiseerd over aankoop van vastgoed in Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Griekenland, Italië en Turkije en de verschillen ten opzichte van een aankoop in België. Daarnaast kan je laten informeren over juridische, fiscale en financiële aspecten en ontvang je praktische tips om succesvol te kopen in het buitenland. Het totale overzicht vind je op de website.

Second Home International, Flanders Expo, Maaltekouter 1, Gent / Hal 1.
Zaterdag 13 februari, zondag 14 en maandag 15 februari, telkens van 11 tot 18 uur. De toegangsprijs per persoon is 15 euro. Bij registratie via de website ontvang je 5 euro korting. Info:  www.secondhome-expo.be