Ben jij al actief op Snapchat? Zoniet, dan moet je de app dringend installeren op je smartphone! Ziehier dé tien redenen waarom wij Snapchat geweldig vinden!

1. Poepsimpel & geweldig interactief

Met Snapchat deel je snel en gemakkelijk video’s en foto’s met je vrienden. Je stuurt je foto’s direct naar je vrienden of je deelt ze met al je volgers in je eigen verhaal. Hier vind je de basics om snel aan de slag te gaan!

2. De filters zijn hilarisch

giphy

(bron Giphy)

Het is één van mijn vaste ochtendrituelen geworden: de nieuwe Snapchat-filters checken! De app heeft elke dag enkele leuke updates: van een alien tot een dubieuze trucker of een schattige wasbeer. Het is simpel, je zet de camera in ‘selfie modus’, je drukt op je scherm en de app herkent je gezicht. Daarna kan je swipen en je favoriete filter kiezen. De filters zijn niet enkel een leuk prentje, ze zijn ook erg interactief. Je kan de filters activeren door bijvoorbeeld je mond te openen of je wenkbrauwen te fronsen. Een van de meest hilarische functies is de Face Swap, waarbij twee gezichten worden omgewisseld. En dat loopt vaak fout: het bewijs vind je hier.

3. … en je kan ze makkelijk saven

Net een hilarische snap gemaakt? Dan kan je het filmpje of de foto gewoon saven. Zo kan je ook vrienden zonder Snapchat trakteren op je grappige selfies!

4. Schaamteloos spammen

Op Snapchat kan je schaamteloos foto’s of filmpjes van je eten of je hond delen zonder de mensen te irriteren. Want we hebben allemaal wel enkele Facebookvrienden die graag ALLES (maar dan echt ALLES) met je delen. Van het schillen van de aardappelen tot het uiteindelijke gerecht. Wie niet geïnteresseerd is, kan op Snapchat snel doorspoelen door te klikken op het scherm. Probleem opgelost!

5. Toon je artistiek talent

maxresdefault

(bron YouTube)

Je kan natuurlijk gewoon je foto delen, maar het wordt zo veel leuker als je met de tekentool je foto’s bewerkt. Haal je tekentalent maar boven!

6. Kies zelf wie je snaps ziet

Je kan met Snapchat op verschillende manieren je foto’s en filmpjes delen. Je kan je snaps met alle volgers delen in een verhaal. Of je kan gericht berichten sturen naar je beste vrienden.

7. Gluur binnen bij celebrities

Ook Hollywoods finest is actief op Snapchat. Met hun snaps laten ze je meekijken in hun leefwereld, van de glamour tot de meest random momenten. Of je nu fan bent of – net zoals ik – erg nieuwsgierig bent en graag eens lacht, het is best de moeite waard om celebs toe te voegen aan je lijstje.

Ook Kim Kardashian zit sinds kort op Snapchat. Zo kon je onder meer al Kanye’s dancemoves tijdens het optreden van Justin Bieber bewonderen. Benieuwd? Op deze website vind je héél wat gebruikersnamen van celebs.

Kanye dancing at a Justin Beiber concert

A video posted by Kanye Doing Things (@kanyedoingthings) on

8. Het is ‘echter’ dan de rest

Foto’s die op Facebook of Instagram gegooid worden, zijn vaak hevig bewerkt en gepimpt met enkele filters. Snapchat toont – afgezien van de hilarisch filters in puntje 1 – de foto’s zoals ze echt zijn. Heel wat gebruikers weten de ‘authenticiteit’ van de foto’s en filmpjes op Snapchat wel te appreciëren.

9. Geen stress voor likes

giphy

(bron Giphy)

In tegenstelling tot Facebook & Instagram kunnen je snaps niet geliket worden. Je kan wel zien wie je foto’s en filmpjes bekeken heeft. Maar enkel jij ziet die info.

10. Kleef emoji’s op je Snaps

Ben jij ook gek van emoji’s? Op Snapchat kan je ze op je foto’s of je filmpjes kleven! 

giphy