Titelstrijd of titel bijna een feit? Dat was afgelopen speeldag de inzet met Club Brugge-Racing Genk. De West-Vlamingen wonnen met 3-1 en dienden de leider zo een eerste uitnederlaag toe. “De manier waarop Club speelde was indrukwekkend. Vooral in de eerste helft”, aldus huisanalist Aimé Anthuenis.

Club Brugge-Genk was dé topper van afgelopen speeldag. Bij een nederlaag – of zelfs een gelijkspel – zag Club Brugge zijn titelkansen ferm verkleinen. “14 of 8 punten, het is een wereld van verschil. Of met de halvering van de play-offs in het vooruitzicht: 7 of 4. Bij winst voor Racing Genk vreesde ik dat het boeken toe was voor blauwzwart. Nu ligt alles opnieuw open. Vooral omdat Club Brugge na enkele mindere weken opnieuw heel sterk voetbal op de mat bracht. Wesley was -weeral- een geseling voor de defensie en ook Siebe Schrijvers speelde de pannen van het dak tegen zijn ex-ploeg.”

“Indien de puntenkloof tussen Club en Genk niet meer vergroot voor de start van play-offs, zal het vormpeil bepalend zijn voor wie de titel binnenhaalt. Het is ook uitkijken hoe Club en Genk hun Europese wedstrijden zullen verteren. Het is duidelijk dat de Europese campagne nu ook begint te wegen voor de Limburgers, bovendien maken ze een grotere kans om door te stoten naar de volgende ronde dan Club Brugge. Ook is het al uitkijken naar de volgende speeldag. Dan moet Club naar Anderlecht, en neemt Genk het thuis op tegen Antwerp. Toch twee matchen om aan te stippen in de agenda.”

Strijd om de top zes

“Anderlecht boekte in Antwerp een gevleide zege en ontsnapte er aan puntenverlies. Het mag bovendien dankbaar zijn dat Gent het de laatste weken laat afweten. STVV, dat afgelopen speeldag een belangrijk puntje pakte, neemt het op speeldag 27 in eigen huis op tegen Charleroi. Bij winst voor de Kanaries is play-off 1 (bijna) een feit. Gent moet thuis tegen Standard, Anderlecht tegen Club. Komende speeldag wordt dus superbelangrijk voor die zesde play-off 1-ticket. Ik denk dat Charleroi te kort zal komen om aanspraak te maken op PO I, terwijl de erg knappe remonte van Moeskroen (15 op 15) té laat komt. Ik verwacht nog spannende weken in de linkerkolom. Onderaan niet meer. Daar is het over en uit voor Lokeren. Waasland-Beveren is door de knappe zege tegen AA Gent nu wel gered.