Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie verzekerden Anderlecht en Standard zich van een play-off 1-ticket en vergezellen zo Genk, Club Brugge en Antwerp. STVV en Gent strijden onderling komend weekend voor het allerlaatste PO 1-ticket. “Wie het zal halen valt niet te voorspellen, het wordt een dubbeltje op zijn kant.”

“Racing Genk en Club Brugge deden afgelopen weekend wat ze moesten doen. Winnen. Club nam overtuigend de maat van Eupen, terwijl Genk meer moeite had met Lokeren. De Limburgers zijn al een tijdje minder in vorm, terwijl blauw-zwart steeds beter draait en het straks met de terugkeer van onder meer Danjuma een extra wapen achter de hand heeft voor de titelstrijd. Genk en Club Brugge zullen onderling beslissen wie kampioen wordt. Het beloven bijzonder spannende play-offs te worden. Zelfs indien er geen puntenhalvering was, beloofde het zelf bijzonder spannend te zijn.”

Dubbeltje op zijn kant
Antwerp was al zeker van play-off 1. Nu komen daar ook Anderlecht en Standard bij. “Wie voor de competitiestart ging voorspellen dat paars-wit tot afgelopen speeldag moest strijden voor een PO 1-ticket werd zot verklaard. STVV en Gent zullen in een onderlinge confrontatie uitmaken wie het laatste PO1-ticket verovert. Het wordt een dubbeltje op zijn kant. STVV heeft wel het thuisvoordeel, maar Gent speelt sterk buitenhuis. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Wat extra leuk meegenomen is: alles vanaf plaats 3 tot 6 staat op een zakdoek bij elkaar. Wie Europees wil spelen zal dus op een constant niveau moeten presteren want iedereen is nu kandidaat.”