Een imponerend Racing Genk op speeldag 4 van de play-offs. Ook onze huisanalist Aimé Anthuenis zag hoe de Limburgers gisteren ‘play-off-ploeg-in-vorm’ Club Brugge overklasten en zo een optie nemen op de titel. “Maar toch is nog niet alles gespeeld, volgende speeldag kan alles opnieuw op een zakdoek bij elkaar staan.”

“Racing Genk speelde afgelopen speeldag zijn beste wedstrijd sinds lang. Veel grinta, agressie in de duels, zelfvertrouwen te over,… Het won verdiend van Club Brugge. Iets wat Leko na afloop ook beaamde. Opvallend was hoe Alejandro Pozuelo werd vergeten en ook Ruslan Malinovsky de heisa van afgelopen week van zich afspeelde. Bovendien mocht Club Ethan Horvath dankbaar zijn dat het geen afstraffing werd. Bij Club speelden diverse sterkhouders onder niveau, terwijl er bij Genk geen zwakte viel te bespeuren. Maar toch kan het nog alle kanten op, ondanks de vierpuntenkloof. Met verplaatsingen naar Standard en Antwerp volgende speeldag, kunnen beide teams (opnieuw) punten laten liggen. Standard is een ploeg waar vaak alles of niets wordt gespeeld, terwijl Antwerp mij serieus doet verbazen. Thuis zijn ze wel iets minder sterk. Ik zie de West-Vlamingen wel winnen, maar toch zal Club Brugge moeten opletten dat de kloof met Genk niet wordt vergroot.”

Grote kuis

“Anderlecht? Ik denk dat zij het seizoen zullen moeten ‘uitzweten’. Een grote kuis in de spelerskern dringt zich na dit seizoen op. Europees voetbal halen wordt voor hen een bijna onmogelijk verhaal. Te weinig kwaliteit, geen strijd op het veld en nul vertrouwen. Bovendien zou het beter zijn dat Rutten enkele weken na elkaar dezelfde ploeg aan de aftrap brengt. Ik geloof dat met een vaste typeploeg beter zal gespeeld worden. Gent daarentegen speelt niet superslecht, maar pakt net zoals Anderlecht geen punten. Het wordt dus uitkijken naar de confrontatie tussen beide teams.”