Zondagse kost: Thaise rode curry met kip en veel groentjes

983

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Ivy (31) uit Galmaarden Thaise rode curry met kip en veel groentjes.

“Ideaal voor foodies die graag lekker en gezond koken tijdens het weekend!”

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kipfilet, in blokjes
  • 2 el kokosolie
  • 500 ml kokosmelk
  • 200 ml kippenbouillon
  • 3 el rode currypasta
  • 1 oranje paprika, ontveld en in blokjes
  • 1 rode paprika, ontveld en in blokjes
  • 200 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 courgettes, in maantjes
  • 100 g diepvrieserwten
  • 280g zilvervliesrijst of volkoren basmati
  • Tandoori kipkruiden
  • Peper en zout
  • Optioneel: Chili

Bereiding

• Kruid de kip met peper, zout en tandoori kruiden
• Warm de kokosolie op in een (diepe) pan en kleur hierin de kip
• Haal de kip eruit en zet opzij
• Verwarm nu, in dezelfde pan, de kokosmelk en de kippenbouillon
• Voeg er de rode currypasta aan toe
• Laat de paprika en boontjes garen in de kruidige kokosmelk, ongeveer 10 minuten
• Voeg de courgettemaantjes, gebakken kippenblokjes en erwten toe
• Laat nog enkele minuten sudderen
• Kook ondertussen de rijst gaar in gezouten water
• Proef en kruid eventueel bij met peper, zout en chili
• Serveer de thaise curry met de rijst