Deze 5 sporten zijn te gek voor woorden

713

Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat. Ook op het gebied van sport. Heb je ook al eens gehoord van deze 5 sporten die echt te gek voor woorden zijn?

1. Extreem strijken

Een stevig potje strijken op extreme locaties. Opgestart in Engeland, en nu ook reeds populair in de VS. Onder of op het water, hoog in de lucht, diep ondergronds, alles is mogelijk.

2. Schaakboxen

Twee boksers nemen het tegen elkaar op in de ring. Zowel fysiek als mentaal dien je hier je mannetje te staan. Een rondje boksen wordt namelijk afgewisseld met een paar minuten schaak. Schaakmat of een knock-out wijst de winnaar aan. Voor de liefhebbers…

3. Stop eens een fret in je broek

Een sport voor de durvers: deelnemers krijgen twee fretten in de broek gestopt. Vervolgens wordt de broek bovenaan met een riem en onderaan met een touw afgesloten zodat de diertjes niet op die manier kunnen ontsnappen. Om het nog wat spannender te maken, mogen deelnemers geen ondergoed dragen. De deelnemer die het het langst volhoudt, wint. Goed gek als je het ons vraagt!

4. Loop eens een kaasbol achterna

Ieder jaar in de Cotswolds in Gloucestershire, Engeland kan je je kans wagen op het WK kaasrollen. Op de top van Cooper’s Hill wordt een kaasbol naar beneden gerold waarna de deelnemers die achterna hollen op de steile helling. Oorspronkelijk was het de bedoeling om die kaasbol te grijpen, maar dat is zo goed als onmogelijk omdat die snelheden haalt boven de 40 km per uur. Wie het eerst de finish beneden bereikt, wint. Hoeft het gezegd dat er jaarlijks tal van gewonden vallen? Desondanks is het evenement intussen zo populair geworden dat kandidaten van over de hele wereld afzakken naar Cooper’s Hill.

5. Buzkashi

De laatste in de rij is helemaal te gek voor woorden. Buzkashi is al eeuwen oud en vindt zijn oorsprong in Centraal-Azië. In Afghanistan en Kirgizië is het nog steeds erg populair. De sport lijkt wat op polo, met die uitzondering dat ruiters strijden om het kadaver van een geit of kalf. De winnaar is diegene die het kadaver neergooit voor de voeten van de scheidsrechter. Het aantal deelnemers of de duur van de wedstrijd is onbepaald.