Daniel Buschman is voorzitter van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen). Elke week krijg je zijn tips over kopen en verkopen, huren en verhuren en het leven in een mede-eigendom.

Stel, je hebt net je droomwoning op de kop getikt maar door ontslag of ziekte val je plots zonder werk. Intussen moet je wel maandelijks je hypothecaire lening blijven aflossen. Voor sommigen is het helaas de bittere realiteit. Gelukkig bestaat er nog zoiets als de gratis verzekering gewaarborgd wonen.

  1. Steeds populairder

Via deze verzekering wil de Vlaamse overheid mensen beschermen die een hypothecaire lening zijn aangegaan voor de aankoop, de bouw of de renovatie van een woning.  Steeds meer mensen vinden intussen de weg naar deze verzekering. In 2019 hebben in België 11.990 mensen een aanvraag voor een verzekering gewaarborgd wonen ingediend. Aan 8.917 aanvragers werd de verzekering ook effectief toegekend.

  1. Voorwaarden

Dankzij deze verzekering kan je bij plots loonverlies je woonlening blijven afbetalen. Als aanvrager moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je minstens 50.000 euro lenen om een woning te bouwen of te kopen of 25.000 euro voor louter renovatiewerken, moet de woning in het Vlaamse Gewest liggen en mag de waarde van je woning niet meer dan 322.130 euro bedragen. Als aanvrager moet je ook volledig arbeidsgeschikt zijn en een vaste job hebben. De verzekering is volledig gratis en loopt over tien jaar. Wie dan werkloos of arbeidsongeschikt raakt, kan een tegemoetkoming krijgen van maximaal 600 euro per maand.

  1. Meer weten?

Wil je meer info over deze verzekering, neem dan zeker eens een kijkje op de website van Wonen Vlaanderen.

www.cib.be of contacteer je CIB-makelaar