Wist je dat enkele simpele dingen in je huis een grote invloed kunnen hebben op je geluk? Deze 7 tips geven je een instant gelukzalig gevoel. Do try this at home!

1/ Bos bloemen

(foto istock)

Het is wetenschappelijk bewezen dat een bos bloemen in huis je een stuk vrolijker maakt. Uit een onderzoek van Rutgers blijkt bovendien dat zo’n kleurrijke ruiker je niet alleen vrolijker maakt, het geeft je ook levensvoldoening. Hup, naar de bloemenwinkel!

2/ Maak je bed op

Het duurt maar enkele minuutjes, maar toch heeft het een grote impact op je humeur. Maak ‘s morgens je bed op en je gaat ‘s avonds met een gelukzalig gevoel slapen.

3/ Sentimentele spulletjes

Maak plaats voor mooie herinneringen op je nachtkastje en hang die prachtige familiefoto aan de muur in de woonkamer. Uit onderzoek van de Universiteit van Portsmouth blijkt namelijk dat je positief en kalm wordt van het bladeren door oude foto’s. Hou dat warme gevoel vast en integreer oude foto’s in je interieur.

4/ Groene of gele muren

(foto istock)

Ook bepaalde kleuren hebben invloed op je humeur. Groen en geel maken je helemaal happy! Integreer daarom deze vrolijke kleurtjes in je interieur. Want wakker worden met een gelukzalig gevoel, dat tekent iedereen toch voor?

5/ Opgeruimd huis

Zelfs de grootste sloddervos houdt van een mooi opgeruimd huis. Uit een studie blijkt dat vrouwen meer van het stresshormoon cortisol aanmaken als er veel spullen rondslingeren in huis. Het beste is dus om af en toe je huis eens netjes op te ruimen, zodat je met een gelukzalig gevoel in de sofa kan neerploffen.

6/ Geurtjes

De geur van bloemen geeft je een geluksgevoel, en dat is wetenschappelijk bewezen. Als je dus een interieurparfum of luchtverfrisser koopt, ga dan voor een bloemengeurtje.

7/ Huisdieren

(foto istock)

Jawel, een hond of een kat maken je leven zoveel beter! Uit onderzoek blijkt dat een huisdier steun geeft, sociale isolatie tegengaat en je leven écht verbetert.