VTM lanceert nieuw zomerprogramma ‘Waarheid Durven of Doen’ met tal van Bekende Vlamingen

3508
In ‘Waarheid Durven of Doen’ beantwoorden tal van BV’s pittige vragen en gaan ze uitdagingen aan. (foto DPG Media)
In ‘Waarheid Durven of Doen’ beantwoorden tal van BV’s pittige vragen en gaan ze uitdagingen aan. (foto DPG Media)

Morgenavond start bij VTM ‘Waarheid Durven of Doen’, een fris programma waarin bekende gezichten pittige vragen, uitdagende opdrachten en dilemma’s voorgeschoteld krijgen. “Een simpel maar geniaal concept”, lacht Kim Van Oncen, die in de tweede aflevering te zien is.

Van maandag tot en met donderdag zorgt Waarheid Durven of Doen gedurende zes weken voor zomerse gezelligheid waarbij elke avond vier bekende gasten samengebracht worden in een riante villa in Oostkamp. Klein detail: ze weten niet wie de andere gasten zijn en wat de avond voor hen in petto heeft. De vier gasten zorgen zelf voor het menu, van aperitief tot dessert. De gangen zijn de rode draad doorheen de avond maar de vier aanwezigen krijgen tegelijkertijd pittige vragen, uitdagende opdrachten en dilemma’s op het menu. Of anders gezegd: Waarheid Durven of Doen . Het wordt een avond waarbij alles kan en alles mag. Iedereen doet wat-ie wil en kiest zelf hoever hij of zij wil gaan in het spel… Toch houden de gasten best één ding in het achterhoofd: op het einde doet de verliezer de afwas.

Dus, Kim, waarheid, durven of doen? Wat kies je?

“Ik koos vroeger altijd voor ‘doen’, en nu nog altijd eigenlijk. Ik ben een redelijke waaghals en hou wel van een uitdaging. Maar ik zou even makkelijk voor ‘waarheid’ kunnen kiezen, omdat ik weinig geheimen of taboes heb. Durven vind ik het flauwste.”

Hoe ziet het programma er precies uit?

“Het is geen kopie van het spelletje dat we vroeger allemaal op de speelplaats speelden. We zitten met vier bekende gasten op een prachtige locatie, ergens in West-Vlaanderen, en we moeten opdrachten uitvoeren, die uit de lampen in het plafond komen. Onderling spelen we een competitie, al gaat het er heel amicaal aan toe. Ik vond het een hele leuke combo met de andere gasten, die ik vooraf niet persoonlijk kende: Herman Brusselmans, Kathleen Aerts en Gloria Monserez. Er gebeurt constant wel iets onverwachts. Het lijkt wel een mini-Big Brother, maar dan voor één avond.”

Hoe uitdagend werden de opdrachten?

“Op het einde zat er toch wel een vrij pittige bij. Kijkers zullen misschien schrikken dat ik die zonder verpinken heb uitgevoerd. (lacht) Maar ik heb niet van veel schrik, enkel van hoogtes hou ik niet zo.”

Het lijkt wel een mini-Big Brother, maar dan voor één avond”

Fijn dat er ook weer iets nieuws op tv komt deze zomer. Hoe ziet jouw zomer er eigenlijk uit?

“Het is best druk. We zijn momenteel volop bezig aan de opnames van het vierde seizoen van Dertigers . We gaan daarvoor nog een week filmen in het buitenland en ook nog op locatie in België. En daarnaast heb ik nog altijd mijn supermarkt. Ik heb mijn handen dus vol momenteel. Maar het is wel heel plezant. Na drie succesvolle seizoenen zijn de cast en crew van Dertigers allemaal een beetje familie geworden. Dat voelt heel fijn en vertrouwd aan.”

‘Waarheid Durven of Doen’, van maandag tot donderdag rond 21 uur bij VTM.