Altijd al eens achter de schermen van een ziekenhuis willen gluren? Ooit al een voorziening bezocht voor mensen met een beperking? En ken je het verschil tussen het oude rusthuis en het moderne woonzorgcentrum? Zondag 18 maart ontvangen meer dan 250 zorg- en welzijnsorganisaties en scholen jou met open armen.

De Dag van de Zorg wordt al voor het zevende jaar op rij georganiseerd. Het brede publiek maakt van 10 tot 17 uur, verspreid over heel Vlaanderen, kennis met de sector.  Het aanbod aan faciliteiten die de deuren openzetten gaat erg breed: assistentiewoningen, dagcentra, diëtisten, gespecialiseerde vervoerfirma’s, hoorspeciaalzaken, maaltijden aan huis, OCMW’s, opticiens, orthopedie, revalidatiecentra, rusthuizen, seniorenverenigingen, service flats, tandlabo’s, thuisverpleging/thuiszorg, trapliften, verzekeringen, voetverzorging, wellnesscentra, ziekenhuizen, zorgcentra, zorgwinkels,…

Een echte gezinsdag

Ook kinderen komen aan hun trekken. Op de meeste locaties is er een apart programma voor hen voorzien. Met een wedstrijd, met een zoektocht of animatie op kindermaat. Op een 250-tal locaties staan duizenden mensen klaar om jou alvast wegwijs te maken in deze veelzijdige en warme sector.

Info: www.dagvandezorg.be