Zondagse kost: yoghurtmousse met mango

2456

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Yana uit Rumbeke een heerlijke yoghurtmousse met mango.

Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Mijn favoriete zomerse dessert!”

 

INGREDIËNTEN 4 PERSONEN

250 g Griekse yoghurt
200 g volle room
30 g poedersuiker
1 mango
2 el water (of 1 el water en 1 el Passoa)
8 boudoirs
Garnering: 2 passievruchten en muntblaadjes

Zo maak je het

• Meng de Griekse yoghurt met de poedersuiker.
• Klop de room stijf
• Spatel de opgeklopte room onder het yoghurtmengsel
• Schil de mango en snij de helft van het vruchtvlees in blokjes
• Pureer de andere helft met 3 el water (of 2 el water en 1 el passoa) tot een gladde dikke coulis
• Halveer de boudoirs en schik een eerste laagje onderaan 4 glazen
• Verdeel de helft van de yoghurtmousse over de glazen
• Schep een lepel mangocoulis op de mousse
• Lepel er enkele stukjes mango op
• Herhaal de laagjes, eindig met blokjes mango
• Zet de yoghurtmousse met mango in de koelkast tot je gaat serveren
• Werk af met een gehalveerde passievrucht en enkele blaadjes verse munt