Drie koningen, drie koningen, geef mij ne nieuwe hoed… Of beter: geef mij taart! Vergeet de boon er niet in te stoppen!

Ingrediënten

  • bloemsuiker
  • 500 gr banketbakkersroom/crème patissière (zie onderaan voor het recept)
  • 2 grote ronde vellen bladerdeeg
  • 150 gr broyage (half bloemsuiker/half amandelpoeder)
  • 1 eigeel
  • 1 boon

Bereiding

  1. Meng de crème patissière en de broyage tot een glad geheel.
  2. Plaats het bladerdeeg in een ronde vorm, prik veelvuldig in met een vork en besmeer dit met de crème patissière. Duw de boon in het mengsel.
  3. Bedek de taart met nog een vel bladerdeeg, maak bovenaan een gaatje. Versier met de overschot van het deeg, snij in sterretjes etc. Bestrijk met eigeel.
  4. Strooi de bloemsuiker er overvloedig over en bak de taart ongeveer 35 minuten op 180°C.

 

Recept voor banketbakkersroom (met video)

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 5 eierdooiers
  • 6 dl melk
  • 100 gr suiker
  • 50 gr maïszetmeel
  • poedersuiker (optioneel)

Bereiding

  1. Klop de eierdooiers met de suiker tot een lichte massa en zeef er dan maïszetmeel bij. Meng goed.
  2. Kook de melk op met een zaadjes uit een vanillestok en het stokje zelf.
  3. Giet gekookte melk die al lichtjes afgekoeld is op het mengsel van ei, suiker en zetmeel en roer. Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt. Laat afkoelen als de crème goed gebonden is.
  4. Overstrooi met poedersuiker om te vermijden dat er een vel op de crème komt of strijk in met zachte boter.

 

Bekijk meer video’s via De Perfecte Keuken.

Smakelijk!