Zondagse kost: zoete omelet met spinazie en rode vruchten

859

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Kathleen Cox (34) uit Liezele een zoete omelet met spinazie en rode vruchten.

De recepten worden telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

“Mijn jongste zoontje eet niet altijd even vlot, een lekker voedzaam ontbijt met verborgen zitten is daarom een win win!”

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

Dit heb je nodig (voor 1 volwassene of 2 kinderen)

2 eieren
20 g amandelmeel
Handvol verse spinazie
1 tl ahornsiroop
1 el kokosolie

Toppings:
2 el Griekse yoghurt
Honing naar smaak
Rode vruchten
Enkele blaadjes munt

Zo maak je het

  • Mix de eieren met het amandelmeel, de verse spinazie en de ahornsiroop tot een gladde massa
  • Verwarm de kokosolie in een pan
  • Bak de omelet op een matig vuur, tot de bovenzijde gestold is
  • Draai voorzichtig om en bak nog enkele minuten
  • Meng de Griekse yoghurt met honing, naar smaak
  • Leg de omelet op een bord
  • Garneer met de Griekse yoghurt, rode vruchten en munt