Zondagse kost: apero-cake met tomaat en mozzarella

Sandra Rosseel
Sandra Rosseel Chef De Zondag

Amylia De Schepper trakteert ons de komende weken elke zondag op een lekker, eenvoudig en snel receptje. Vandaag serveert ze apero-cake met tomaat en mozzarella. “Een heerlijke gezonde atypische cake.”

Ingrediënten voor 1 cake

600 gr vleestomaten

75 ml olijfolie

1 bol mozzarella

200 gr bloem

1 zakje bakpoeder (15 gr)

3 eieren

1 takje verse salie

25 gr boter

1 tl zout

Tip: Weinig tijd? Gebruik dan 400 gr passata in plaats van verse tomatenpuree

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes
  • Stoof de tomatenblokjes in 25 ml olijfolie
  • Mix tot een gladde tomatenpuree
  • Hak de salie fijn en snij de mozzarella in kleine stukken
  • Doe de bloem en bakpoeder in een kom
  • Maak een putje in het midden en doe er 50 ml olijfolie in
  • Meng 400 gr tomatenpuree, peper en zout onder de bloem
  • Voeg dan een voor een de eieren toe
  • Meng ten slotte de mozzarella en de fijngehakte salie door het beslag
  • Beboter een cakevorm en bestuif met een beetje bloem
  • Giet het beslag in de vorm en zet 10 minuten in de oven
  • Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 30 minuten
  • Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is
  • Haal de tomatencake uit de oven
  • Serveer lauw of koud

Tip: Heerlijk om te dippen in olijfolie met en beetje zout!

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier