Zondagse kost: asperges à la Flamande

1061

Amylia De Schepper trakteert ons de komende weken elke zondag op een lekker, eenvoudig en snel receptje. Vandaag serveert ze asperges à la Flamande.

“Een eenvoudige maar oh zo lekkere klassieker met hét seizoenproduct bij uitstek:
heerlijke Belgische asperges!”

Voor 4 personen

2 bussels witte asperges (+- 28 stuks)
4 eieren
150 g melkerijboter
1 bussel verse peterselie
Peper en zout
Nootmuskaat
Serveer met gekookte aardappelen of puree

Zo maak je het

• Schil de asperges met een dunschiller, van boven naar onder
• Snij het onderste harde einde eraf
• Leg de asperges in een kookpot met koud, gezouten water
• Breng het water aan de kook, laat enkele minuten pruttelen en haal van het vuur
• Laat de asperges nu 5 tot 10 minuten rusten in het hete water
• Controleer of ze de juiste garing hebben en laat ze vervolgens uitlekken
• Kook ondertussen ook de eieren hard
• Koel de eieren in koud water
• Pel de eieren en plek ze met een vork fijn
• Snipper de peterselie fijn en meng onder de eieren
• Kruid het ei-mengsel met peper, zout en nootmuskaat
• Laat de melkerijboter smelten in een pan
• Schik de warme asperges op een bord en verdeel er het ei-mengsel en de gesmolten boter over