Zondagse kost: mousse van frambozen

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Deze week deelt Ylana (13) uit Zuienkerke, die droomt om later patissier te worden, haar favoriete recept.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 300 gr frambozen (mag ook diepvries zijn, laat deze dan eerst ontdooien)
  • 400 ml room
  • 70 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • Garnering: slagroom, extra frambozen, muntblaadjes

Zo maak je het:

  • Meng de suiker met de frambozen
  • Pureer of zeef fijn
  • Week de gelatine in koud water
  • Warm het frambozenmengsel op
  • Voeg de gelatine toe en roer tot deze is opgelost
  • Laat het frambozenmengsel afkoelen tot kamertemperatuur
  • Klop ondertussen de room stijf
  • Schep het frambozenmengsel door de opgeklopte room
  • Verdeel over potjes en zet enkele uren in de koelkast.
  • Serveer met een schepje extra slagroom, frambozen en munt

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier