Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Vandaag deelt Julie Peere (34) uit Tienen haar favoriet gerechtje: Pad Thai! “Dit recept heb ik geleerd van een Thai. Hij smaakt net zo lekker als bij een kraampje in Thailand.”

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 1 grote wortel
  • ½ rode chilipeper
  • 4 stengels pijpajuin
  • 125 gr kipfilet (of scampi)
  • 100 gr tofu
  • 100 gr Thaise rijstnoedels (3 mm)
  • 3 el arachideolie
  • 1 ei
  • 2 el oestersaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el palmsuiker of bastardsuiker
  • 1 el tamarindpasta of azijn
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el ongezouten pinda’s, geroosterd
  • 1 limoen
  • Optioneel: verse koriander

Zo maak je het:

  • Snipper de sjalot en de look, snij de wortel in julienne
  • Halveer de chilipeper (verwijder eventueel de pikante zaadlijsten) en snij in reepjes
  • Snij de pijpajuin in ringetjes, hou wit en groen apart
  • Snij de kipfilet en tofu in blokjes
  • Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking en zet ze opzij
  • Verhit een wokpan op een hoog vuur met een scheut arachideolie
  • Roerbak de blokjes kip goudbruin in de hete wok
  • Voeg de tofu blokjes toe en laat kort mee bakken
  • Haal de kip en tofu uit de wokpan en zet apart
  • Giet indien nodig een beetje extra arachideolie in de wokpan
  • Breek het ei in de wokpan, roer met een houten lepel 1-2 min., tot je een smeuïg roerei hebt
  • Haal het ei uit de wokpan en zet apart
  • Roerbak de sjalot, look, chilipeper, wortel en het wit van de pijpajuin in de wokpan, voeg eventueel extra arachideolie toe
  • Schep nu de rijstnoedels bij de groenten, samen met een scheutje water
  • Voeg oestersaus, vissaus, suiker en tamarindepasta toe
  • Roerbak kort en voeg vervolgens kip, tofu en ei toe
  • Voeg de sojascheuten toe en schep om
  • Schep de Pad Thai in een kom, werk af met het groen van de lente-ui, geroosterde pinda’s en koriander
  • Serveer met enkele partjes limoen

Smakelijk!