Zondagse kost: panna cotta met gezouten karamel

649

Een heerlijk dessert voor deze eindejaarsperiode van Amylia (www.cookameal.be). Serveer deze panna cotta met gezouten karamel in speciale glazen voor een extra wauw-effect!

Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)

3 blaadjes gelatine
300 ml volle room
100 ml melk
1 tl vanille-extract
3 el water
100 g suiker
1/4 tl zeezout

Toppings naar keuze: popcorn, bosbessen, pecannoten, chocolade, room,… en een snuifje grof zout

Zo maak je het

  • Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
  • Meng de room, de melk en het vanille-extract en verwarm op laag vuur
  • Verwarm de suiker samen met 3 eetlepels water op laag vuur in een pan
  • Je hoeft niet te roeren, zodra het water verdampt is zal de gesmolten suiker karameliseren
  • Wacht tot de suiker mooi lichtbruin is
  • Giet al roerend (en voorzichtig!) het lauwwarme roommengsel bij de karamel
  • Knijp de gelatine uit
  • Voeg toe en roer tot de gelatine volledig opgelost is
  • Roer het zeezout door het mengsel
  • Verdeel de panna cotta over glaasjes
  • Laat minstens 4u opstijven in de koelkast
  • Werk af met toppings naar keuze