Zondagse kost: pasta met broccoli en spekjes

1469

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Vandaag serveert Hadewijch Van Linden (23) uit Hasselt pasta met broccoli en spekjes. “Een eenvoudig receptje dat ik leerde van mijn schoonmama.”

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 500g broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 250 g spekblokjes
  • 200 ml room
  • 400 g spaghetti
  • peper en zout
  • Optioneel: gemalen kaas

Zo maak je het

  • Verdeel de broccoli in roosjes
  • Snipper look en ui
  • Bak de spekblokjes krokant in een pan met diepe bodem
  • Haal ze uit de pan
  • Stoof in het achtergebleven vet de ui- en looksnippers glazig
    (voeg indien nodig extra vetstof toe)
  • Voeg de broccoliroosjes toe en kruid met peper en zout
  • Roerbak ongeveer 3 minuten op een matig vuur
  • Giet de room bij de broccoli
  • Voeg de spekjes toe en schep om
  • Proef en kruid bij met peper en zout
  • Laat de saus op een zacht vuurtje sudderen en indikken
  • Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in gezouten water
  • Schep de spaghetti bij de saus
  • Verdeel over 4 borden en werk af met gemalen kaas