Zondagse kost: pompoensoep met komijn

1640

Elk week serveert een lezer zijn of haar favoriete kost. Vandaag is het de beurt aan Lina (26) uit Antwerpen. Op het menu: een overheerlijke pompoensoep met komijn.

 

Soep is altijd een goed idee, en zeker deze pompoensoep van Lina. “Deze combinatie is gewoonweg soeperlekker!” Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (voor 6 personen)

3 uien

3 teentjes knoflook

4 wortelen

2 kg pompoen

1 tl chilipoeder

3 tl komijnzaadjes

2 l kippenbouillon

0,5 l melk

1 citroen

olijfolie

peper & zout

Garnering: room of volle yoghurt en komijnzaad

Zo maak je het⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Snipper de ui en de knoflook

Snij de pompoen en de wortelen in blokjes

Fruit de ui samen met de knoflook glazig in olijfolie

Doe er de groenteblokjes bij

Voeg peper, zout, komijn en chilipoeder toe

Giet de bouillon bij de groenten en laat 20 minuten koken

Voeg de melk en het sap van 1 citroen toe

Mix de soep glad

Proef en kruid bij met peper en zout

Schep de soep in kommen en werk af met een lepeltje room (of yoghurt) en een snuifje komijnzaad