Elke week deelt een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we op de laatste dag van de week toch allemaal graag wat extra genieten.

Vandaag serveert Maite (33) uit Beernem een romige one pot pasta. “Een one-pot pasta is ideaal een zondagavond na een druk weekend… Weinig voorbereiding en afwas én superlekker.” Het gerecht is gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

 

 

 

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

– 1 ui

– 1 (gele) courgette

– 2 kipfilets, in blokjes gesneden

– 400 g (volkoren) pasta

– 4 el roomkaas

– 750 ml groentebouillon

– olijfolie

– peper en zout

– verse basilicum

– optioneel: Parmezaanse kaas

– extra: stoofpan of wokpan

Zo maak je het

Snipper de ui fijn

Snij de courgette en de kip in blokjes

Stoof de ui aan in een beetje olijfolie

Voeg de pasta en de groentebouillon toe en breng aan de kook

Kook de pasta beetgaar en voeg de roomkaas, kip- en courgetteblokjes toe

Roer om en zet het vuur lager

Laat verder koken tot de kip en courgette gaar zijn

Proef en kruid bij met peper en zout

Werk af met verse basilicum en Parmezaanse kaas

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

Wil jij met je favoriete

zondagse kost ook een plekje in

onze krant veroveren? Mail dan

het recept met een foto van het

gerecht en jezelf naar

zondagsekost@dezondag.be