Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Vandaag serveert Isabelle Tibergijn (50) uit Gent soep met gerookte zalm.

“Normaal serveer ik dit heerlijke soepje bij feestjes maar dat kan nu even niet. Gelukkig kunnen we nog wel samen lekker eten!”

 

Dit heb je nodig (4 personen)

1 ui
1 teen knoflook
1 preiwit
2 wortelen
1 stengel selder
2 el tomatenpuree
400 ml groentebouillon
300 ml melk
100 ml room
300 g gerookte zalm
Enkele takjes dille
Peper zout
2 el plantaardige olie

Zo maak je het

• Snipper de ui en de knoflook fijn en snij de prei in ringen
• Snij de wortelen en de selder in blokjes
• Verhit de olie in een kookpot en stoof hierin de ui, knoflook en prei aan
• Voeg de rest van de groenten en de tomatenpuree toe
• Blus met de groentebouillon en de melk
• Kruid met zout en peper en laat 30 min sudderen op een matig vuur
• Snij de gerookte zalm in reepjes
• Hou enkele reepjes gerookte zalm opzij voor de garnering, voeg de rest toe aan de soep
• Mix de soep glad
• Voeg de room toe, laat de soep nu niet meer koken
• Proef en kruid eventueel bij
• Verdeel de soep in kommetjes, werk af met dille en gerookte zalm