Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Vandaag serveert Sabrina (47) uit Mortsel een heerlijke snelle hap. “Dit is mijn favoriete snelle pasta. Klaar op een kwartiertje!”

Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr spaghetti of linguine
  • 500 gr tomaten (Tip: Moet het nog sneller? Gebruik tomaten uit blik!)
  • 1 rode ui
  • 1 teen look
  • 80 gr zwarte olijven
  • 2 el olijfolie
  • Zout en Peper
  • Extra: Tabasco naar smaak, verse peterselie, gemalen kaas
  • Tip: Voeg 125 g tonijn uit blik toe voor een lekkere variant op deze snelle pasta!

Zo maak je het

  • Pel de rode ui en de look en hak fijn
  • Was de tomaten en snij ze in kleine blokjes
  • Snij de ontpitte olijven in plakjes
  • Kook de pasta al dente in gezouten water en maak ondertussen de saus
  • Stoof de rode ui en knoflook glazig in olijfolie
  • Voeg de tomaten toe en laat zo’n 5 minutebn sudderen
  • Kruid met peper, zout en tabasco naar smaak
  • Voeg de olijven toe en roer om
  • Extra: Laat de tonijn uitlekken en verkruimel, meng met de pastasaus
  • Giet de pasta af en laat uitlekken
  • Schep de pasta bij de saus
  • Verdeel de pasta over de borden
  • Werk af met verse peterselie en geraspte kaas

Smakelijk!