Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Liesbeth Das (28) uit Hoboken een gezonde couscoussalade.

Liesbeth Das: “Deze couscoussalade maak je eenvoudig vooraf klaar, ideaal voor op zondag!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 rode ui
  • 350 gr couscous
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl harissa
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 2 lente-ui
  • pitjes van ½ granaatappel
  • 200 gr feta
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Snipper de rode ui
  • Doe de uisnippers in een grote kom samen met de couscous en de kruiden
  • Giet de groentebouillon bij de couscous, voeg indien nodig extra bouillon toe tot de couscous volledig onder staat
  • Kook de couscous gaar in groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Laat de couscous een kwartier wellen tot al het vocht is opgeslorpt
  • Roer de couscous los met een vork en laat volledig afkoelen
  • Snij de paprika en de komkommer in kleine blokjes
  • Snij de lente-ui in ringen
  • Verkruimel de feta
  • Meng de couscous met het citroensap, de paprika, komkommer, feta, lente-ui en de granaatappelpitjes
  • Proef en kruid eventueel bij met peper en zout

Smakelijk!

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be