Elke week trakteert een lezer ons op zijn of haar favoriete zondagse kost. Het receptje wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal. Vandaag serveert Sara (25) uit Gent geroosterde pompoen met feta-ricottacrème.

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.
Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.

Sara: “Je kan dit gerecht eten als lichte lunch, brunchgerecht, sharing plate, bijgerecht of zelfs apero.”

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig (voor 4 personen, lichte lunch)

-1 kleine pompoen

-olijfolie

-peper en zout

Dukkah

-3 el noten en zaden naar keuze (bijvoorbeeld pijnboompitten, sesamzaad pompoenpitten, hazelnoot, …)

-½ tl ras el hanout

-½ tl currypoeder

Feta-ricottacrème

-200g feta

-250g ricotta

-zeste en sap van 1/2 limoen

-rozemarijn, peper en gedroogde chili vlokken

-garnering: waterkers en/of preischeutjes

Zo maak je het

-Verwarm je oven voor op 180 graden

-Halveer de pompoen en verwijder de zaden met een lepel

-Snij het vruchtvlees in parten (de schil mag blijven zitten)

-Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat

-Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met peper en zout

-Rooster de pompoen in de oven in 30 à 40 minuten bruin en gaar

-Verhit een pan zonder vetstof

-Rooster de noten, zaden en kruiden voor de dukkah tot deze heerlijk beginnen te geuren

-Laat afkoelen en stamp eventueel fijn met een vijzel

-Doe de feta in je blender, samen met de ricotta, het citroensap en de zeste

-Proef en kruid met rozemarijn, peper en gedroogde chili vlokken

-Mix glad. Tip: Wat te droog? Doe er een heel klein scheutje melk of limoensap bij

-Verdeel de feta-ricottacrème over een mooi bord

-Schik er de pompoenstukken op

-Werk af met dukkah, waterkers en verse preischeutjes

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be