Zondagse kost: Zalmtartaar

1841

Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze zondag: Julie (37) uit Aalter.

Lezeres Julie omschrijft zichzelfs als een zotte doos die graag plezier maakt in het leven… en dus ook in de keuken! Ze kreeg de liefde voor het koken van haar papa, en kan zowel genieten van een experiment in de keuken als van de echte klassiekers. “Mijn lievelingskost is zeker en vast steak tartaar met verse frietjes”, verklapt Julie. “Maar ook voor sushi mag je me ’s nachts wakker maken.”

Vandaag wil Julie ons allemaal inspireren met haar recept: “Met deze eenvoudige zalmtartaar scoor ik telkens opnieuw op etentjes. Bovendien is het recept geschikt voor zowat elke gelegenheid. Een etentje met de familie, een eerste date of het kerstfeest? Zalmtartaar is het ideale voorgerecht!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

400 g zalmfilet

1 sjalot

1 el zure room

1 tl wasabipasta

10 g verse bieslook

Peper en zout

Limoensap (optioneel)

Preischeuten

Zo maak je het

Snij de zalm in fijne blokjes

Doe de stukjes in een mengkom

Snipper de sjalot fijn en voeg bij de zalm

Voeg nu ook de zure room en wasabipasta toe

Hak de bieslook fijn en voeg toe aan de zalmtartaar

Kruid met peper en zout

Meng nu alles voorzichtig door elkaar

Proef en kruid bij met peper, zout en eventueel een beetje limoensap

Verdeel de zalmtartaar over 4 borden of kommetjes

Werk af met preischeuten en een draai peper van de molen

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be