Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Ellen (21) uit Erps-Kwerps pizza bianca.

Ellen: “Dit is ongetwijfeld mijn lievelingsrecept!”

Dit heb je nodig:

voor 1 pizza voor 2 personen

  • 1 pizzabodem
  • 4 el mascarpone
  • 1/3 courgette
  • ¼ rode paprika
  • ¼ gele paprika
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gr gemalen Emmentaler
  • 1 ei
  • 4 à 5 plakjes Parmaham
  • olijfolie
  • rucola
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 220 graden
  • Snij de courgette in dunne schijfjes en de paprika in kleine blokjes
  • Trek (of snij) de mozzarella in stukken en laat die even liggen
  • Rol de pizzabodem uit op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Besmeer de pizzabodem met een maagje mascarpone
  • Kruid met peper en zout
  • Beleg met de courgetteplakjes, blokjes paprika en mozzarella
  • Bestrooi met de gemalen Emmentaler
  • Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven
  • Breek een ei op het midden van de pizza
  • Bak nog 10 tot 15 minuten in de oven, tot de bodem knapperig is en het ei gestold
  • Haal de pizza uit de oven, beleg met parmaham en rucola
  • Besprenkel naar smaak met olijfolie

Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be. Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be