Heerlijke duurzame zondagse kost: salade met peer en Berloumi

985

Speciaal voor deze groene Zondag pakt onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be uit met een heerlijk én duurzaam receptje.

Vandaag serveer ik jullie een eenvoudige herfstsalade met enkele top-ingrediënten uit eigen land. Omdat we onze ecologische voetafdruk verkleinen door te kiezen voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten, maar vooral ook omdat we dicht bij huis zo ontzettend veel lekkere producten in de aanbieding hebben.

Kies voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten, zoals de Belgische peer!”

We gaan aan de slag met het herfstfruit bij uitstek: de peer. Onze Belgische peren staan niet voor niets bekend tot ver buiten de landsgrenzen om hun lekkere zoete smaak en hoge kwaliteit. Heerlijk om zo in te bijten, maar ook ideaal om te verwerken in gerechten. Vandaag combineren we de zoete, zachte peren met Berloumi. Berloumi is halfharde Belgische grillkaas met veel culinaire mogelijkheden! Oh en de walnoten (uit onze tuin!) zorgen voor de finishing, krokante touch!

Serveer deze salade als bijgerecht, of als lunch met een dikke snee grof brood.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

2 peren

150 g Berloumi

olijfolie

150 g rucola

12-tal walnoten

voor de dressing:

3 el walnoten

1 sjalotje, fijngesnipperd

2 el witte wijnazijn

1 el honing

1 el citroensap

60 ml olijfolie

Zo maak je het

Hak de walnoten voor de dressing fijn

Snipper de sjalot

Doe al de ingrediënten voor de dressing in een weckpot (of andere bewaarpot met deksel) en schud goed

Snij de peren in parten en de Berloumi in dikke plakken

Besprenkel met olijfolie

Verhit je grillpan

Grill de peer en Berloumi kort aan

Snij de Berloumi in hapklare stukken

Verdeel de rucola in een serveerschaal

Schik hierop de gegrilde peren, Berloumi en de walnoten

Werk af met de dressing

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be