Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Inge Bels (37) uit Niel haar favoriete dessert: “Ideaal voor last minute etentjes, dit dessert maak je in no time.”

Inge Bels (37) uit Niel: “Ideaal voor last minute etentjes, dit dessert maak je in no time.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

  • 6 spirits koeken
  • 250 gr mascarpone
  • 200 g aardbeien + 4 extra
  • 10 g bloemsuiker
  • Handvol pistachenoten
  • Enkele blaadjes munt

Zo maak je het

  • Verkruimel de koekjes
  • Mix de aardbeien tot een gladde coulis
  • Meng de mascarpone met de bloemsuiker en de aardbeiencoulis
  • Vul 4 mooie glazen in laagjes
  • Schep in elk glas een laagje verkruimelde koekjes
  • Lepel daarbovenop een deel mascarponemousse
  • Herhaal deze laagjes tot de glazen gevuld zijn
  • Werk af met fijngehakte pistachenoten, een takje munt en eventueel een extra aardbei

Smakelijk!