Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week serveert Katrien (33) uit Wijnegem ons een heerlijke tajine met lamsvlees en gedroogde pruimen. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

“Mijn kinderen gingen vroeger naar een geweldige Marokkaanse onthaalmoeder. Deze tajine leerde ik dankzij haar maken, iedereen is er gek op!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 50 ml olijfolie + extra
  • 500 g lamsschouder
  • 1 bloemkool
  • 8 grote wortelen
  • een handvol cashewnoten
  • 150 g gedroogde pruimen
  • 1 el ras el hanout
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 100 ml water
  • Extra: tajine (kan eventueel ook klaargemaakt worden in een stoofpot)

Zo maak je het:

  • Snij het vlees in stukken
  • Verhit de olie in je tajine en schroei het vlees langs alle kanten aan
  • Kruid met ras el hanout, peper en zout
  • Zet het vuur laag en plaats het deksel op de tajine
  • Schil de wortelen en snij ze in staafjes
  • Doe de staafjes in een kom, meng ze met 2 el olijfolie en 1 el kurkuma
  • Schik de wortelen over het vlees
  • Snij de bloemkool in roosjes en schik deze bovenop de wortelen
  • Voeg het water toe en sluit de tajine
  • Laat ongeveer 30 minuten zachtjes garen, tot de groenten bijna gaar zijn
  • Voeg de cashewnoten en gedroogde pruimen toe en laat nog 10 minuten garen
  • Heerlijk met couscous