Barbie heeft rondingen en Ken krijgt een bierbuik

Na bijna 60 jaar heeft Barbie haar strikte dieet eindelijk gelaten voor wat het is en ziet ze er nu ook een beetje uit zoals de rest van ons. En Ken? Hoe zou het met boyfriend Ken zijn?

barbie
Fabrikant Mattel Inc. wil meer diversiteit aanbieden en ontwikkelde nieuwe versies van de iconische pop, in 3 nieuwe lichaamstypes: lang, mollig en klein, evenals 7 huidtinten, 22 oogkleuren en 24 kapsels. De collectie werd The New Fashionista Line gedoopt, en zal in de toekomst nog uitgebreid worden.

Het merk speelt hiermee eindelijk in op de jarenlange kritiek en vraag om Barbie meer realistisch te maken. Ook heeft Mattel af te rekenen met toenemende concurrentie van nieuw, high tech speelgoed. De nieuwe Barbie moet de verkoop opnieuw een boost geven.

En nu er drie nieuwe versies van Barbie bestaan, is het wachten op een aangepaste Ken. Vooral Twitter liet van zich horen en er werd massaal opgeroepen een échte Ken te ontwikkelen. Twitteraar Will McFadden ging alvast aan de slag en creëerde Dad Bod Kenrealistic-barbie-ken-dad-bod-body-shape-2Wat denken jullie, geslaagd?

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier