Bart Casteleyn, hoofdredacteur De Zondag: “Het leven, dat is hoe dan ook magisch. ’s Avonds kan je een jong veulen zijn, de volgende ochtend een versleten trekpaard”

 

Goeiemorgen,

De tijd tikt… zelfs op zondag. Ook vandaag worden we weer letterlijk een dagje ouder. En dat hoeft helemaal niet erg te zijn, want in de krant stond dat het begrip ‘leeftijd’ vervaagt.

De jaren, die wegen blijkbaar minder dan vroeger. Gisteren nog was veertig het nieuwe dertig en ondertussen is zestig het nieuwe vijftig. Heel benieuwd hoe we morgen moeten rekenen en tellen…

Het leven, dat is hoe dan ook magisch. ’s Avonds kan je een jong veulen zijn, de volgende ochtend een versleten trekpaard. Jonge boeren voelen zich soms stokoud, gepensioneerde kamervoorzitters vaak piepjong.

Het zijn sowieso verwarrende tijden voor wie de dagen telt. Na ‘dik’ en ‘lelijk’ is ‘bejaard’ een woord dat je niet meer mag gebruiken. Age is just a number, zo zeggen ze. Leeftijd is slechts een getal. Ik zeg: what a time to be alive.

Je kan vandaag een veel te klein kind in een veel te grote stad droppen, het veel plezier wensen en nog eens vrolijk zwaaien. Want, zo stond ook in de krant: steeds meer ouders laten hun kinderen onbegeleid naar concerten gaan. Het sprookje van Klein Duimpje anno 2023. Minimannen en minivrouwen op zoek naar megapodia. Kleine fans bij grote idolen, in een zee van mensen… Wat een tijd om in te leven.

De komst van de goden genaamd Måneskin (‘Mooneskien’ voor de achtjarigen) was voor de Vorst Nationaals van deze wereld het sein om even aan de alarmbel te trekken. Liefste ouders, zo klonk het, wij zijn geen babysit. De organisatoren waren de telefoontjes van de Boze Ouders beu. Ze wilden niet meer horen dat zoon of dochter een duw had gekregen en hun iPhone een barst. Het was genoeg geweest. Kinderen jonger dan 12 mogen voortaan niet meer in hun eentje een muziektempel binnen. En nee, het maakt niet uit hoe oud ze zich voelen…

Eerlijk, beste lezer, geen haar op mijn hoofd durft eraan denken om mijn vlees en bloed zomaar voor de poort van het Sportpaleis te zetten. Ben ik nu oud? Of eerder ouderwets?

Maar goed, de tijd tikt… maak er dus een fijne zondag van!

Hoofdredacteur Bart Casteleyn en chef nieuws Sandra Rosseel wensen je elk op hun beurt een goeiemorgen. Reageren? bart.casteleyn@roularta.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier