Dimitri Vegas & Like Mike klaar voor Tomorrowland: “De magische sfeer is altijd gebleven”

 Dancefestival Tomorrowland maakt zich klaar voor twee spectaculaire feestweekends. De line-up ziet er met wereldkleppers als Tiësto, David Guetta en Martin Garrix indrukwekkend uit. Ook onze eigen Netsky en Lost Frequencies draaien op het festival. En de laatste jaren is er geen Tomorrowland zonder de koningen van het festival: de broers Dimitri Vegas & Like Mike.

De broers herinneren zich die eerste jaren nog goed. “We kenden het festival goed aangezien we er als backliner aan de slag waren én opgegroeid zijn aan De Schorre. We woonden nog in Willebroek en kenden de Rupelstreek goed. Toen we die eerste keer mochten draaien op Tomorrowland was het direct een feestje”, aldus de broers. Dimitri Vegas & Like Mike speelden in 2009 voor het eerst op het dancefestival. “Dat was het jaar dat het festival voor de eerste keer uitverkocht was voor de vijfde verjaardagsact met Moby. Nadien is het nooit meer anders geweest. Er kwamen meer podia bij en tickets bemachtigen werd steeds moeilijker. De magische sfeer die het festival bij de start had is gelukkig gebleven. Muzikaal is er altijd al aandacht geweest voor lokaal en jong talent, in combinatie met grote internationale namen.”

Thuismatch

Wie Dimitri Vegas & Like Mike op Tomorrowland wil zien, krijgt daarvoor diverse mogelijkheden. “De twee zaterdagen van het festival spelen we op de Main Stage. Op zondag 23 juli spelen we op ons eigen podium Smash The House, waar onder andere ook Oscar & The Wolf zal spelen. Op zaterdag 29 juli hebben we een talent stage samengesteld. Onder de noemer Generation Smash hebben we daar een aantal nieuwe namen geboekt, naast een klepper als Sidney Samson.” De broers hebben niet alleen met het festival, maar ook met de regio een nauwe band. “We wonen misschien niet meer in Willebroek, maar we zijn er opgegroeid en onze ouders wonen er en hebben er hun zaak.”

Optreden op TML is daarom ook net dat tikkeltje anders. “Behalve de shows in het Sportpaleis komen onze vrienden en familie natuurlijk niet zo vaak kijken. Op Tomorrowland is iedereen er wel. Dat is heel speciaal voor ons.” Daarnaast vinden Dimitri Vegas & Like Mike het ook altijd bijzonder om in de backstage te vertoeven. “Met 17 podia kom je veel artiesten tegen en heb je vaak iets meer tijd om wat bij te praten.”

Track met David Guetta

Hoewel ze wellicht niet veel tijd zullen hebben, proberen Dimitri en Mike toch een en ander mee te pikken van andere artiesten op Tomorrowland. “Uiteraard volgen we de sets van MTTN, de verloofde van Dimitri. David Guetta willen we zeker ook even checken aangezien we met hem een gloednieuwe track hebben gemaakt. Ook bij Lost Frequencies, die naast een eigen stage ook op het hoofdpodium staat geprogrammeerd, gaan we zeker eens kijken. Daarnaast is het ook geen geheim dat heel wat artiesten graag experimenteren op Tomorrowland. Zo gebeurt het wel eens dat dj’s uit hun comfortzone komen en een alter ego gebruiken. Zo staan Dakota, Gouryella en Mescal Kid geprogrammeerd, telkens een alias voor een bekende dj die eens iets anders wil laten horen dan wat het publiek verwacht.”

Nog steeds veel goesting

Dimitri Vegas & Like Mike vinden het evident om samen te werken als broers. “Je kan tegen niemand zo open en eerlijk zijn er is niemand die je beter kent dan je broer. Een familieband voor het leven en voor ons dus perfect om samen te werken. We zijn als duo ook solo, allebei hebben we een eigen rol en eigen sterktes. We zijn een geoliede tandem waarbij Dimitri zich vooral bezighoudt met de perscommunicatie, promo en sociale media terwijl Mike achter de schermen werkt en in de studio duikt. Mike kan ook zingen én is een geweldige entertainer on stage.”

Hoewel de broers al lang bezig zijn, blijft de zin even groot. “We zeggen altijd dat we worden betaald om te reizen, niet om te spelen. Zo voelen we het echt aan. Telkens we een arena, concertzaal of festival betreden hebben we er ongelofelijk veel goesting in. Heel leuk zijn de grote arena’s waar je een soloshow speelt omdat je dan weet dat de bezoekers speciaal voor jou komen. Ook de concerten in Zuid-Amerika zijn heel fijn, omdat de sfeer er daar altijd meteen inzit.”

De toekomst oogt mooi voor de broers. “We hebben nog onwaarschijnlijk veel optredens dit jaar waaronder in het Sportpaleis. Verder brengen we ook nog nieuwe tracks uit, hebben we een verrassing in petto en hebben we meegespeeld in enkele films. Bovendien trouwt Dimitri in september met Anouk Matton.”

 

Door Valerie de Groodt

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier