En toch moeten ze welkom blijven!

De toestroom van vluchtelingen in Europa blijft duren en het ziet er niet naar uit dat daar snel een einde aan zal komen. Of toch? Want al maar meer gaan stemmen op om die toestroom te stoppen. Ik ben alvast geen voorstander. Vluchtelingen moeten welkom blijven!

Asielzoekers intimideren omwonenden van opvangcentra, vrouw verkracht in asielcentrum in Limburg, asielzoekers randen massaal vrouwen aan in Duitsland… De berichten liegen er niet om en zorgen er voor dat wij als gastvrije Europeanen (want zo zien we onszelf toch) met een wrang gevoel worden opgescheept.

“Wij verwelkomen jullie met open armen en dit is jullie manier om dank u te zeggen?” Tegenstanders van het eerste uur, zeggen dan weer. “Zie je wel, dit moest er van komen, we mochten ze nooit binnengelaten hebben !”

Ondertussen klinkt luider dan ooit bij gewone burgers en politici om een halt toe te roepen aan de instroom van die vluchtelingen.

Ik weiger hier aan mee te doen.

Laat ons niet naïef zijn. Dat de instroom van honderdduizenden vluchtelingen voor problemen zou zorgen, wist zelfs het kleinste kind. Daarmee wil ik niet gezegd hebben dat vluchtelingen zich niet aan de wetten en regels van een land hoeven te houden. Meer nog, we mogen gerust van hen vragen om wat dankbaarheid te tonen en mag ik het nog wat simpeler zeggen “Natuurlijk moeten ze van onze vrouwen afblijven.”

Maar alle vluchtelingen de toegang tot ons grondgebied ontzeggen omdat (procentueel) enkelen onder hen zich misdragen, zal nooit een oplossing voor deze crisis zijn. De enige oplossing blijft er één op de lange termijn en die bestaat er in om zoveel mogelijk van die vluchtelingen te blijven helpen om hen een mooie, veilige en menswaardige toekomst te bieden. De builen en de blutsen zullen we er (jammer genoeg) moeten bijnemen. (foto belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier