Frietboetiek Meeuwen verkozen tot Best-Frit frituur van het jaar

Bekend bezoek in frituur Frietboetiek in Meeuwen. Niemand minder dan Peter Van Asbroeck kwam niet alleen een frietje steken, hij had ook een trofee en wat prijzen bij. Uitbaters Ronny Voortmans en zijn echtgenote Peggy Thielens mogen zich voor de tweede keer uitbater noemen van de beste Best-Frit frituur van het land. Een emotioneel moment voor het koppel.

In 2015 haalde het stel de titel ook al eens binnen. Uit dank voor de overwinning schrapt het koppel de sluitingsdag op 21 juli, om een lokale Nationale FrietFeestdag te organiseren.

Elk jaar organiseert het kwaliteitslabel Best-Frit de verkiezing van de Best-Frit frituur van het jaar. Tijdens deze verkiezing kunnen consumenten in de deelnemende frituren én online hun stem uitbrengen. Dit jaar namen meer dan 48.000 consumenten deel aan de strijd. De winnaar haalde ongeveer 7600 unieke stemmen van consumenten. Daarmee klopten ze nipt frituur Sloeberke uit Tremelo. Een andere Limburgse frituur, Eat @ box uit Bree werd derde.

Straffe prestatie

Ongeveer 7600 consumenten kozen voor Frietboetiek als best frituur. In een gemeente met amper 13.000 inwoners is dat een straffe prestatie. “We hebben bewust campagne gevoerd”, vertelt Ronny trots. “We hadden twee maanden een spotje op de lokale radio, investeerden intensief in onze Facebookpagina die 3600 volgers heeft en we mailden alle klanten waarvan we het mailadres hebben. Toch ben ik verrast dat we wonnen. Want omdat we twee jaar geleden ook al wonnen, dachten we dat we mogelijk minder mensen zouden kunnen warm maken om voor ons te stemmen.”

Peggy en Ronny waren dan ook enorm ontroerd toen plots Peter Van Asbroeck met een aantal andere bezoekers met de trofee in de zaak verscheen. “Ik moet toegeven dat de emotie me even te sterk werd”, bekent Ronny. “De wetenschap dat zoveel klanten die moeite voor ons deden, is enorm aangrijpend. We deden eigenlijk mee om voor onszelf nog eens de bevestiging te krijgen dat we goed bezig zijn. Zoveel stemmen… Dat kan tellen als bevestiging! De interesse van Peter Van Asbroeck in onze zaak was ook oprecht. Je voelt dat die man iets van horeca kent.”

De frituur van het jaar 2015 krijgt een unieke trofee, een exclusieve raamsticker en 300 euro gratis kwaliteitsproducten. De nummers twee en drie in deze verkiezing, krijgen respectievelijk 200 en 100 euro gratis producten. Maar het grootste cadeau vormen de vele extra klanten. Winnaars uit het verleden gaven aan dat plots alle dialecten in de frituur opduiken. Bovendien is de trofee blijkbaar ook in Nederland bekend.

www.bestfrit.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier