Bart Casteleyn

“25 jaar geleden stond ik een seizoen samen op het veld met iemand die jullie allemaal kennen …”

Het stond dit weekend in geen enkele andere krant, maar vergis je niet: het is een belangrijke dag voor De Vereniging vandaag.

En voor alle duidelijkheid, ik heb het dus niet over Cercle Brugge, maar over de Koekelaarse caféploeg die toevallig ook groen ziet. Wij nemen het vandaag in onze derby op tegen het ook niet te onderschatten OS Beerst. Een klassieker in de kelderklasse van het voetbal, dat mogen we hier wel schrijven.

Het zal misschien herkenbaar zijn voor nogal wat lezers. Op zondagmorgen het warme bed vroeg verlaten voor de belangrijkste bijzaak van het leven … 25 seizoenen al zet ik de wekker. De spieren stellen zich daar al eens vragen bij, maar het hoofd blijft wachten op de match te veel.

25 jaar geleden stond ik een seizoen samen op het veld met iemand die jullie allemaal kennen … Ondertussen blijft hij op zondagochtend liever in bed, maar toen stond hij vaak in de box – op de goeie plaats, jawel.

Ik heb het over Paul Cobbaert. Nu een spits van deze krant, toen aanvaller bij de Stormvogels. Een kwart eeuw geleden goals maken in de Mote, vandaag scoren in de Wetstraat en ver daarbuiten.

Ik heb het deze week even gecheckt: al 13 jaar schrijft Paul voor deze krant. Al meer dan 500 zondagse interviews staan er op zijn teller. Met Mark Eyskens interviewde onze politiek journalist vorige week al zijn negende (ex-)premier.

Met zijn kritische vragen maakte Paul al meer dan één zondag het nieuws. Maar hij doet meer dan dat: met zijn zeer toegankelijke stijl slaagt hij waar anderen falen: de mensen boeien met politiek.

In 13 jaar tijd bouwde deze krant zo een reputatie op. De Zondag zorgt niet alleen voor inspiratie om een fijne dag te beleven, in deze krant lees je ook hoe onze politici denken en waar zij voor staan.

Vandaag lees je hoe de Vlaming naar die mensen kijkt. Door wie voelen we ons het best vertegenwoordigd? En wie zien we liefst als premier? Samen met andere nieuwstitels van onze uitgever Roularta Media Group deden we een exclusieve peiling. Wij lossen de eerste resultaten, de rest van de week verneem je meer over de kiesintenties bij Knack, Trends en Kanaal Z.

Het wordt een bijzonder verkiezingsjaar, als je het mij vraagt. Maar eerst dus die topper met De Vereniging …

Fijne zondag allemaal!

Hoofdredacteur Bart Casteleyn en chef nieuws Sandra Rosseel wensen je elk op hun beurt een goeiemorgen.

Reageren? bart.casteleyn@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier