Bart Casteleyn

“Onze journalist Paul zorgt er weer voor dat we goed gewapend naar het stemhokje kunnen trekken”

Goeiemorgen,

Niet schrikken, maar ik heb deze week een tandje bijgestoken. Letterlijk dan. En voor gevoelige lezers: nu even wegkijken … maar ze hebben dus een gat geboord in mijn kaakbeen en een titanium vijs door mijn tandvlees gedraaid. Auw, inderdaad. Maar soit, alles voor een lang en gelukkig leven.

De manier waarop de tandarts zijn boormachine hanteerde én ondertussen over koetjes en kalfjes bezig was, frappeerde. Hij deed het met een gemak waarmee wij hier een enter slaan.

Hup. Zo ging dat. Kwartiertje werk. En ondertussen van alles geregeld met de assistentes voor hun teambuilding die in aantocht was. Win-win.

Mooie job toch, tandarts? Als je het mij vraagt: liever naast dan in die stoel. Wel lang studeren, maar je bent zeker van werk. Er zijn er overal te kort, dus werkloos met de vingers draaien, is geen optie.

Al lezen we nu in deze krant dat werkloosheid afgeschaft kan worden. Prikkelende gedachte wel. Of toch alleszins een die ietsje minder pijn doet dan een gat in je kaakbeen. Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere stelt het voor, in de derde aflevering van onze verkiezingsreeks die met ‘Opstand in Brussel’ een passende naam kreeg.

In plaats van ‘gewoon’ een uitkering te ontvangen, wil Depraetere dat mensen zonder job een klein tandje bijsteken … en vooral een handje toesteken. Bij scholen, in de zorg en op andere plekken waar nu al handen te kort zijn. Win-win … volgens de jongste partijvoorzitter van het land toch.

Maar wat vinden de andere politici daarvan? En de gewone man? We zullen het ongetwijfeld horen en zien op sociale en andere media vandaag. Want haar voorstel zal ongetwijfeld stof doen opwaaien … net als de eerste twee interviews. (Voor de liefhebbers: die staan ook op onze website dezondag.be.) Onze journalist Paul zorgt er zo alvast weer voor dat we goed gewapend naar het stemhokje kunnen trekken.

Na de eerste aflevering kregen we trouwens een mailtje van iemand die liet weten dat ze na de reeks zou beslissen wie haar stem verdiende. Ze vroeg ook of we op het eind iemand ‘onafhankelijk’ zouden laten oordelen over wat de politici hadden geponeerd. En jawel, dat zijn we inderdaad van plan, op 2 juni, door een onafhankelijk duo dan nog.

We zullen dan allemaal nog een week bedenktijd hebben. Ik hoop alvast dat tegen dan de kiespijn is verdwenen …

In de tussentijd: een heel fijne zondag gewenst!

Reageren? bart.casteleyn@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier