De oldtimerpassie van Claudia Allemeersch: “Als ik vertel over de rally voel ik de adrenaline weer”

Als kind speelde Claudia Allemeersch graag op het autokerkhof in haar straat en aan het stuur van een Porsche uit 1968 rijdt ze oldtimerrally’s. Vlaanderens Beste Hobbykok heeft duidelijk niet enkel een passie voor koken.

“Eigenlijk was ik als kind al gepassioneerd door wagens”, vertelt Claudia. “In mijn oude fotoalbums zie je mij vaak poseren in en op auto’s… De eerste auto die mijn ouders ooit kochten, was een Ford Capri in een groene kleur. Ik vind het nog steeds heel jammer dat ze die auto ooit weggedaan hebben. Ik heb nog een foto waarbij ik in de Capri zit en uit het raampje kijk. Ik moet toen een jaar of zes geweest zijn. En recht tegenover ons huis was er een autokerkhof. Weet je dat sommige sleutels nog op de auto’s zaten? Alle kinderen uit de buurt kwamen er samen en af en toe speelden wij chauffeurke in onze fantasie. Dat waren mooie tijden. Mijn eerste eigen wagen was een Opel Corsa. Niet omdat ik die echt wou, maar omdat goede vrienden van mijn ouders een Opel-garage uitbaatten. Natuurlijk was dat Corsa’tje van mij net iets anders, hé. Mooie velgjes, bredere bandjes, donkerblauw kleurtje…”

Droomauto

“Op vandaag rijd ik nog altijd met een donkerblauwe wagen: een Mercedes G-klasse. Ik hou van het robuuste model. De auto is de naam terreinwagen waard en ik heb veel plaats in de laadruimte als ik demonstraties of andere zaken moet doen. Een wagen moet voor mij vooral veilig zijn. Safety first! Ik zou mijn kinderen nooit in een wagen laten rijden die niet veilig lijkt. Naar mijn mening liever een oud, maar sterk model, dan een nieuw, klein, licht wagentje.”

De kleine Claudia in de groene Ford Capri van haar ouders: “Ik vind het nog steeds heel jammer dat ze die auto ooit weggedaan hebben.”
De kleine Claudia in de groene Ford Capri van haar ouders: “Ik vind het nog steeds heel jammer dat ze die auto ooit weggedaan hebben.”

“Of ik een droomauto heb? Mocht ik nu een auto mogen kiezen, ik zou echt niet weten dewelke. Ik zou wel kiezen voor een elektrische auto, al zou ik wellicht geregeld aan de kant van de weg staan met een lege batterij. (lacht) Mocht ik de Lotto winnen, dan koop ik mij een Pagode van Mercedes, ja weer een oldtimer. Ik hou van die charmante ronde vormen en prachtige kleuren.”

Mocht ik de Lotto winnen, dan koop ik een Pagode van Mercedes”

Porsche 356 SC

“In 2016 nam ik voor het eerst deel aan de Rallye des Princesses , een oldtimerwedstrijd in vijf etappes van Parijs naar Saint-Tropez. Ik had ooit een reportage over deze rally gezien op Vitaya en toen het voornemen gemaakt om er ooit aan deel te nemen. Samen met mijn vriendin Claudine Grymonprez kon ik deze droom realiseren en reden we de rally in een Porsche 356 SC uit 1968. We werden tijdens dat avontuur gevolgd door het programma 1.000 Zonnen van Eén”, vertelt Claudia. “We namen ondertussen al vier keer deel, in 2017 finishten we tiende en pakten we onze eerste beker. Zo’n deelname is een echte rollercoaster. Eén enkele kleine fout kan je rangschikking volledig in duigen doen vallen. Het gaat soms echt over seconden. In 2019 stonden we derde in het klassement toen onze wagen defect uitviel. Dat was voor ons een grote teleurstelling waarbij we toch een traantje hebben gelaten, maar achteraf kan ik dat wel relativeren hoor. That’s life ! Wij rijden régularité, wat betekent dat we gedurende 20 à 30 kilometer een gemiddelde snelheid moeten aanhouden. De copiloot moet voortdurende de tijd controleren en kijken of we op het juiste moment een bepaalde afslag of paal voorbijrijden. Als ik erover vertel, dan komt de adrenaline alweer boven!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier