De Zondag is grootste weekblad van het land én pakt uit met Zondagsbrood

We kunnen deze krant openen met bijzonder fijn nieuws. De Zondag mag zich opnieuw het grootste weekblad van het hele land noemen. Uit media-onderzoek blijkt dat De Zondag wekelijks gelezen wordt door liefst 1,3 miljoen Vlamingen… Maar dat is niet het enige bijzondere nieuws, want toevallig deze week lanceren wij ook het Zondagsbrood. Een uniek initiatief waarmee we de bijzondere band tussen de bakkers en deze krant in de verf willen zetten…

Blijdschap, trots en dankbaarheid. Deze gevoelens overheersen bij het volledige team van De Zondag bij de bekendmaking van de officiële lezerscijfers van het CIM (Centrum voor Informatie over de Media). Elke week leest u, samen met meer dan 1,3 miljoen andere Vlamingen, onze krant. “In een snel evoluerende digitale wereld blijft De Zondag een absolute sterkhouder en bevestigt ze haar rol van grootste weekblad van het land”, zegt uitgever Luk Wynants.

“Tal van factoren dragen bij aan het succes van onze gratis krant. We verschijnen eerst en vooral op een uniek moment. Op zondagochtend neemt de Vlaming graag de tijd om in De Zondag ontspanning te zoeken en inspiratie te vinden voor de dag. Wij maken onmiskenbaar deel uit van dat gezellige ontbijtmoment.”

Bijzonder charmant

“Ook de locatie waar je de krant ophaalt is bijzonder charmant: de warme bakker bij jou om de hoek. We mikken op een breed lezerspubliek. De Zondag is zowel een laagdrempelig als kwalitatief medium. De aantrekkelijke frontpagina nodigt elke week uit om de krant ook effectief mee te nemen naar huis. Onze redactie speelt kort op de bal als het gaat om de actualiteit. Het politieke interview bepaalt vaak het nieuws op zondag, maar we brengen ook gesprekken die rust brengen of geven duiding bij maatschappelijke thema’s. De sportliefhebber vindt bij ons vooruitblikken naar de belangrijkste wedstrijden van die dag. Regionale insteken versterken de herkenbaarheid. We hebben 16 edities over Vlaanderen, drie à vier per provincie, waardoor je als lezer activiteiten en nieuws uit jouw regio vindt, maar ook advertenties van handelaars en bedrijven die je kent. Die gevarieerde mix van artikels wordt heel erg gesmaakt door onze lezers.”

“Noem De Zondag gerust het mirakel van de zaterdagnacht”

Luk Wynants, uitgever De Zondag

Mirakel

“De wortels van De Zondag liggen in de Kempen”, gaat Luk Wynants verder. “Daar hebben we 25 jaar geleden de eerste editie gelanceerd. Geleidelijk aan rolden we de krant uit over heel Vlaanderen en zijn we blijven groeien. Ons merk klinkt bijzonder vertrouwd in de oren. Maar liefst 98 procent van de Vlamingen kent De Zondag. Deze krant elke week op tijd in alle uithoeken van Vlaanderen krijgen, is een huzarenstukje op zich. Noem De Zondag gerust ‘het mirakel van de zaterdagnacht’. De laatste pagina’s worden rond 22.30 uur naar de drukkerij gestuurd en tegen 4 uur worden de eerste kranten al afgeleverd bij de bakkers. Om extra bereik te genereren vind je De Zondag ook steeds vaker bij supermarkten, slagers of andere handelszaken die op zondagochtend veel volk over de vloer krijgen, maar de bakkers zijn en blijven onze belangrijkste partners en we worden door hen ook enorm gewaardeerd.”

Om het partnerschap met de bakkers in de kijker te zetten, lanceert deze krant nu ook het Zondagsbrood. Zondag 19 november roepen we ook uit tot de allereerste Zondag van de Bakker, met leuke acties en prijzen overal in Vlaanderen.

Boeiend jaar

“Als grootste weekblad van het land is De Zondag een belangrijk uithangbord voor onze uitgeverij Roularta Media Group”, gaat Luk Wynants verder. “Dat succes werkt ook versterkend voor onze tientallen andere titels, waaronder magazines als Libelle, Flair en Knack. De mooie lezerscijfers motiveren ons om De Zondag verder uit te bouwen, zowel als papieren krant als aanvullend via een digitaal aanbod.”

“We kijken uit naar 2024, want dat wordt op vele vlakken een belangrijk jaar. Onze uitgeverij viert dan zijn 70ste verjaardag en daarin zal De Zondag zeker een mooie rol spelen. Met zowel de federale, regionale als lokale verkiezingen wordt 2024 op politiek vlak een bijzonder boeiend jaar en ook in de sport zijn er met onder meer het EK Voetbal en de Olympische Spelen heel wat hoogtepunten. We willen als krant stevig inzetten op al deze gebeurtenissen, want we weten dat dit sterk gewaardeerd wordt door onze lezers.”

Zondagsbrood

Vandaag ligt voor het eerst het spiksplinternieuwe Zondagsbrood bij je lokale, ambachtelijke bakker. Dit brood boordevol smaak bekroont de goede samenwerking tussen onze krant en de bakkers. De bakkers vormen immers de hoeksteen in de distributie van onze krant. De Zondag ontwikkelde samen met ambachtelijke bakkers een nieuw bruinbrood voor het hele gezin. We vonden voor dit initiatief een sterke partner bij bakkerijgrondstoffenproducent IREKS die eerder ook al andere broden ontwikkelde. Het Zondagsbrood vind je voortaan iedere dag in het broodrek terug. “De ontbijtmomenten op zondag zijn voor heel wat gezinnen vaak iets heiligs”, zegt Sophie Docx, brand manager bij De Zondag. “Daarom leek het ons logisch dat we ooit een keertje in het broodrek zouden belanden, niet enkel ernaast.”

Het brood zelf is volgens de brand manager meer dan enkel marketing. “We wilden met onze campagne een lekkere broodsoort ontwikkelen die steevast op de ontbijttafel van onze lezers zal verschijnen. Het moest iets zijn dat een breed publiek aanspreekt, net als de krant. Daarom is het brood geen nicheproduct: het is een brood dat verschillende zaden en graansoorten bevat, het zit boordevol smaak en heeft ook een heerlijk krokante korst.”

Het Zondagsbrood wordt gebakken door en verkocht bij ambachtelijke bakkers. Het recept en de ingrediënten zorgen ervoor dat bakkers het brood kunnen verkopen aan een competitieve prijs. “De lancering van het Zondagsbrood is een symbiose van de jarenlange samenwerking van De Zondag met bakkers”, zegt Barbara Spyckerelle, marketingdirecteur van De Zondag. “De lezer zal aan de ontbijttafel vanaf nu niet enkel kunnen genieten van onze krant, maar ook van het lekkere Zondagsbrood.” (gvm)

Meer info via www.dezondag.be/zondagsbrood

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier