(foto Getty Images) © Getty Images/iStockphoto

Prijzen om van te schrikken

Halloween staat voor de deur, maar voor de meeste pretparken in Vlaanderen is het al een kleine week aan de gang. Hoewel de toegangsprijzen nauwelijks duurder zijn, gaan de prijzen van de spookhuizen de hoogte in.

Wie dit jaar met Halloween naar een Vlaams pretpark vertrekt, kan met een standaard toegangsticket niet overal in het pretpark terecht en moet zelfs fors bijbetalen voor een totaalbeleving. Wie in Bellewaerde overal wil schrikken, betaalt tot 30 euro extra. Toch nuanceert woordvoerder Filip Van Dorpe: “We hebben veel extra’s voorzien. Het volledige park is getransformeerd en we halen alles uit de kast voor ons publiek. Dat moeten we wel doorrekenen in de prijs.” Hoe sterk dat wordt doorgerekend, valt volgens hem mee. “De basisprijzen zijn gedurende twee weken drie euro duurder dan normaal. De prijzen van de spookhuizen proberen we ook beperkt te houden.”

Ook Walibi en Bobbejaanland werken met een soortgelijk systeem. Een toegangsticket bij Walibi kost tijdens de halloweenperiode tussen 43 en 53 euro. Tijdens de nocturnes van het park ligt die prijs nog hoger. Wie alle spookhuizen apart wil doen, betaalt tot 50 euro extra. “Bij de nocturnes is ons park langer open en bieden we een uitgebreider aanbod aan, wat ook de prijs verklaart”, zegt Astrid Jacobs, woordvoerster van Walibi. Bij Bobbejaanland variëren de toegangsprijzen van dag tot dag. Wie alle spookhuizen in het park individueel wilt doen, betaalt tussen de 7 en 12,5 euro. Met een Horror Speedy Pass krijg je (versneld) toegang tot alle spookhuizen, maar tel je wel 59 euro neer.

Jaaromzet

Minder schrikken van de prijs is het in Plopsaland. De prijzen blijven er hetzelfde als tijdens de rest van het jaar en ook de spookhuizen zijn inbegrepen in het toegangsticket. Het pretpark verwacht dit jaar ook meer omzet doordat de herfstvakantie in het Franstalig onderwijs nu langer is. “Bovendien is deze halloweenperiode sowieso al heel belangrijk in onze jaaromzet”, reageert Plopsa-woordvoerster Sofie Loy. “Met de Halloween Scare Nights beleven we echte topdagen.” (gvm)

Bellewaerde

– Volwassene: 44 euro

– Kind: 40 euro

– Spookhuizen (30 euro) + andere ticketformules

Plopsaland

– Volwassene: 48,5 euro

– Kind: 17,99 euro (kleiner dan 85 cm = gratis)

Walibi

– Volwassene: 51 euro

– Kind: 46 euro

– Spookhuizen (50 euro) + andere ticketformules

Bobbejaanland

– Volwassene: 44,9 euro

– Kind: 41,9 euro

– Spookhuizen (59 euro) + andere ticketformules

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier