Amelie en Arthur met zus Olivia, mama Stefanie en papa Marnix kijken uit naar een heel bijzondere verjaardag. (foto Ivan Ruck)

Tweeling na 4 jaar voor het eerst écht jarig

Voor de tweeling Amelie en Arthur wordt komende donderdag een speciale dag. Ook al zijn ze bijna vier jaar oud, volgende week kunnen ze hun verjaardag voor het eerst op hun geboortedag vieren.

“De geboorte van de tweeling was eigenlijk uitgerekend voor 10 april”, vertelt hun mama Stefanie Van Herck. “Ons eerste dochtertje Olivia kwam ook vroeger dan voorzien ter wereld, dus we vermoedden wel dat Amelie en Arthur ook eerder dan gepland zouden komen. Toen we de datum van 29 februari zagen naderen, dachten mijn man Marnix en ik: ‘het zal toch niet?’. Maar ja hoor, na 33 weken zwangerschap konden ze niet langer wachten”, lacht Stefanie.

“Als gezin staan we niet zo vaak stil bij die bijzondere dag, maar we worden er wel geregeld door andere mensen op gewezen. Door familie en vrienden bijvoorbeeld, maar ook wanneer je hun geboortedatum moet doorgeven bij de inschrijving op school bijvoorbeeld. De juf van Amelie en Arthur zei dat het voor het eerst was dat ze schrikkelkindjes in de klas had. Wanneer we de kinderen online willen inschrijven voor een hobby of vakantiekampje gebeurt het trouwens geregeld dat de computer de geboortedatum van 29 februari niet aanvaardt.”

Februarikinderen

“De voorbije jaren hebben we de verjaardag van Amelie en Arthur altijd op 28 februari gevierd en niet op 1 maart, omdat we vinden dat het februarikinderen zijn”, gaat Stefanie verder. “Bovendien zijn verjaardagsfeestjes meestal in het weekend, dus niet op de verjaardag zelf. Nu we hun verjaardag effectief op 29 februari kunnen vieren, zullen we dat uiteraard doen. Na schooltijd mogen Amelie en Arthur hun cadeautjes openmaken en eten we een stukje taart. En zij kiezen wat we die avond zullen eten. Hun verjaardag is dit keer toch een beetje specialer, dus ik denk wel dat we er net iets meer aandacht aan zullen geven dan gewoonlijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier