Vastgoedtip op zondag: Blijft je vastgoedmakelaar beschikbaar?

Daniel Buschman is voorzitter van de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen). Geen dag gaat voorbij of hij ervaart hoe belangrijk de baksteen voor de Vlaming is. Elke week krijg je zijn tips over kopen en verkopen, huren en verhuren, en het leven in een mede-eigendom.

Het coronavirus heeft uiteraard ook zijn impact op de werking van een vastgoedkantoor of een syndicuskantoor. De kantoren zelf worden aanzien als winkels en mogen dus niet openen voor het publiek. Dat betekent echter niet dat de werking van de vastgoedsector stilvalt.

  1. Vastgoedmakelaar bereiken

Wil je je woning verkopen of verhuren, aarzel dan niet om contact te blijven opnemen met een vastgoedmakelaar in je buurt. De kantoren van de vastgoedmakelaar mogen dan wel gesloten zijn, elk kantoor blijft bereikbaar per telefoon of per mail. Bezoek de website van je makelaar in de buurt voor alle informatie hierover.

  1. Syndicus bereiken

Ook hier geldt hetzelfde als voor de vastgoedmakelaar. De kantoren zijn dan wel gesloten, elke syndicus blijft bereikbaar voor zijn mede-eigenaars. Dringende zaken die een verplaatsing vereisen, of een fysieke aanwezigheid in het bedrijf, zijn toegestaan voor de syndicus, mits naleving van de regels rond sociale afstand.

  1. Digitaal tekenen

Alle vastgoedmakelaars hebben de mogelijkheid om alle documenten inzake verkoop of verhuur digitaal te laten ondertekenen. Kopers, verkopers, huurders, verhuurders kunnen dus gewoon van thuis uit een compromis of een huurcontract ondertekenen.

Tot slot de oproep aan allen, gebruik je gezond verstand in deze moeilijke tijden. En vooral, waak ook over je gezondheid en volg de regels van de overheid strikt op. Heel veel sterkte aan iedereen namens de vastgoedsector.

www.cib.be/coronavirus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier