Moet een dokter nog aan huis komen ?

In het West-Vlaamse Ingelmunster werd een dokter neergestoken tijdens een huisbezoek bij een patiënt. Een gruwelijk voorval. Meteen steekt de vraag de kop weer op: moeten dokters tegenwoordig überhaupt nog op huisbezoek gaan?

Mag ik, hoe dramatisch dit voorval ook is, toch een pleidooi houden om dokters ook in de toekomst aan huis te laten komen. Iedereen maakt het wel eens mee. Ziek zijn. Deze eigenste jongen nog enkele dagen geleden. Maag- en darmklachten, je kent het wel. Geef toe, in dergelijke omstandigheden heeft niemand zin om dan nog eens in een overvolle wachtzaal te gaan zitten en andere collega-patiënten te laten meegenieten van de geluiden die jouw lichaam dan kan produceren.
Een zegen is het dan als de huisarts toch wel even langs kan komen bij je thuis, waar je nog het liefst in je eigen pyjama en in je eigen vertrouwde zetel of bed wilt liggen afzien. Dat ik dan mogelijk wat langer moet wachten alvorens de dokter langkomt, neem ik er met veel plezier bij. Dat dokters moeten beschermd worden? Zeker en vast ! Maar ga niet te ver en schaf huisbezoeken in geen geval af.
Wat denk jij hier over? Laat het ons hieronder weten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier