Philippe Geubels legt de lat voor zijn nieuwe show hoog: “Mijn voorstellingen kunnen altijd beter”

Elf jaar na zijn debuut als comedian is Philippe Geubels terug. De voormalige Colruyt-medewerker mag nu al terugblikken op een goedgevulde carrière. Hij bedankt zijn publiek dan ook met een nieuwe voorstelling:‘Bedankt voor Alles’.

Hoe mogen we de titel van je voorstelling interpreteren?

De titel is nogal stom ontstaan. Telkens als ik ergens vertrek, zeg ik gewoon: ‘bedankt voor alles en salukes’. Ik vond het een leuk idee om daar iets mee te doen. In de show bedank ik bijvoorbeeld een paar mensen die belangrijk zijn geweest in mijn leven.

Is de volledige voorstelling autobiografisch?

Alles wat ik vertel, is echt gebeurd (lacht). Eigenlijk weet niemand wat fictie en non-fictie is in de show. Dat wordt pas duidelijk als je goed luistert naar wat en hoe ik iets zeg. Zo heb ik het ook over mijn dochter en de minder leuke kanten aan het vaderschap. Dat zijn de dingen die dicht aanleunen bij de werkelijkheid.

Ik ben geen productieve schrijver

Door je tournee schuif je je tv-engagementen een beetje opzij.

Ik ben enkel jurylid in De Slimste Mens. Touren en een eigen tv-programma combineren is heel zwaar, bijna onmogelijk. Zeker als er thuis een jong gezin op je zit te wachten!

Hoe steek jij zo’n show in elkaar?

Ik schrijf heel veel gewone gebeurtenissen en gedachten op, zonder dat die grappig zijn. Als ik veel materiaal verzameld heb, probeer ik die op een humoristische manier te vertalen. Het is een lange zoektocht want ik ben geen productieve schrijver. Ik gooi misschien te snel materiaal weg, als ik daar nu bij stilsta.

geubels

De meeste comedians spelen eerst veel try-outs. Kies jij daar ook voor?

Absoluut, ik heb er meer dan dertig achter de rug. Op het einde van de try-outs moet de show goed zitten want dan vertrek ik op tournee. Maar ook tijdens die tournee blijf ik de voorstelling aanpassen. Dat is het lastige aan stand-upcomedy: het kan altijd beter. Toch ben ik blij met wat er nu op tafel ligt. Nu de toeschouwers nog!

‘Bedankt voor alles’ gaat in première op 17 september in de Antwerpse Arenbergschouwburg.

Info op www.philippegeubels.be

Door Steven Verhamme

Foto: Niko Caignie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier